Ohjeet seppo.io:n käyttöön

FreeBeingMe3 on kansainvälinen kampanja, joka on Suomessa käytössä vuosina 2023 ja 2024. Suomessa aktiviteetit löytyvät Seppo.io-alustalta.  

Ohjelma on jaoteltu kolmeen eri ikäkauteen (nuorimmat noin 7-10 -vuotiaat, keskimmäiset noin 11-14 -vuotiaat  ja vanhimmat noin yli 15-vuotiaat). Kullekin ikäkaudelle on viisi erillistä Seppo.io-peliä, jotka on tarkoitus toteuttaa järjestyksessä. Neljä ensimmäistä kokonaisuutta pitää sisällään aiheeseen tutustuttavia aktiviteetteja ja harjoituksia. Viidennessä kokonaisuudessa ryhmä tuottaa suunnitelman omalle Tartu toimeen -projektilleen. Lisäksi ryhmän on hyvä palata aiheeseen vielä kuudennella kerralla, jolloin juhlistaa ja arvioida onnistunutta projektia. Tähän ei kuitenkaan ole erillistä seppo.io-peliä.  

Kunkin pelin tehtävät kestävät noin tunnin. Riippuu luonnollisesti ryhmästä, paljonko keskustelua syntyy. Lisäksi tehtäviin tuo pituutta se, mihin rastit on sijoitettu.  

Kaikki jäsenmaksun maksaneet yli 15-vuotiaat partiolaiset voivat käyttää SEPPO-pelialustaa omalla partioID -tunnuksellaan. Kirjautuminen tapahtuu osoitteessa seppo.partio.fi.  

Partion oma SEPPO-lisenssi tarjoaa järjestölle oman tehtäväkirjaston, josta FreeBeingMe3 -kokonaisuudet löytyvät. Johtajana voit kopioida valmiit kokonaisuudet itsellesi tai lippukunnallesi käyttöön ja muokata niitä esimerkiksi sijoittamalla tehtävät fyysisesti kolon läheisyyteen. Kopioimalla pelin itsellesi toimit pelin johtajana. Tällöin tehdyt tehtävät myös palautuvat sinulle. Peleihin on asetettu automaattivastaukset, joten myös SP:n pelipohjilla voi pelata. Tällöin pelit saattavat täyttyä laajasta pelaajajoukosta. Jos näin käy, ilmoita asiasta SP:n toimistolle (jenni.viitanen@partio.fi)

Lisää tietoa SEPPOsta ja ohjeita pelien käyttämiseen löydät täältä: 

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry