Partio-ohjelman toteuttaminen etänä

Joissakin tilanteissa on tarpeen järjestää partiotoimintaa etänä. Tältä sivulta löytyy materiaaleja, jotka sopivat erityisesti etäpartiossa toteutettavaksi.

Kipinää korona-ajan toimintaan -sivulta löytyy myös kootusti vinkkejä niin etäpartioon kuin muuhun korona-ajan partiotoimintaan!

Tietoturva: Tietoturvaosaaminen on tärkeä kansalaistaito. Myös partio-ohjelmaan sisältyy aktiviteetteja tietoturvasta. Pidä tietoturva-aiheinen etäkokous ja hyödynnä valmiita vinkkejä kokouksen suunnittelussa! Vinkit löydät tästä.

Globaalikasvatus ja lasten oikeudet kuuluvat partio-ohjelmaan. Plan Suomi tarjoaa partioryhmille mahdollisuuden tilata ilmaisen globaalikasvatustunnin etäkokouksena Planin lapsen oikeuksien lähettilään pitämänä. Tilaa lapsen oikeuksien lähettiläs pitämään ryhmällesi tunti täältä!

Earth Hour on WWF:n organisoima maailmanlaajuinen ilmastotapahtuma, joka järjestetään yleensä maaliskuun viimeisenä lauantaina. Vuoden 2021 Earth Hour -teemaisen etäkokouksen materiaali on ladattavissa tästä.

Vaalipöllö-merkistä on tehty myös etäpartioon sopiva paketti, voit ladata sen tästä.

Vuoden 2021 ohjelmapainotuksen Katsomus (k)antaa aktiviteetteja voi toteuttaa hyvin myös etänä, materiaali löytyy täältä.

 

Etäpartio-ohjelmaa ikäkausittain

Alunperin keväällä 2020 julkaistusta etäpartio-ohjelma löytyy eri ikäkausille sopivaa tekemästä etäpartioon ja myös muuhun partiotoimintaan:

 

Seppo.io 

Seppo.io on pelialusta, joka on kehitetty erityisesti opetuskäyttöön, joten sen avulla voi helposti elävöittää mitä tahansa oppimis- tai kasvatustapahtumaa. Alustaa kannattaa hyödyntää etäpartiossa!  Pelin tehtäviin saat lisättyä suoraan partio-ohjelman aktiviteetteja. Jokainen  partion jäsenmaksun maksanut, 15 vuotta täyttänyt partiolainen voi hakea itselleen käyttäjätunnuksen. Lue lisää Seppo-alusta täältä.

 

Muita vinkkejä ja linkkejä

Parhaita etäpartiovinkkejä voi myös käydä kurkkaamassa ja lisäämässä täällä: https://padlet.com/sonja_uschanov1/etapartio 

 

Partio on myös Discordissa! 

Kanavalla voi keskustella, pelata tai etsiä uusia partiokavereita.  Liity kanavalle tästä: https://discord.gg/ujANmwm

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry