Sanoista tekoihin! -ohjelmapainotus 2022-2023

Sanoista tekoihin! on partion ohjelmapainotus vuosille 2022-2023. Sanoista tekoihin! johdattelee partiolaiset tutustumaan ja oppimaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteista (Agenda 2030) sekä toimimaan paremman maailman puolesta. Ohjelmapainotus jakautuu kahteen vuoteen siten, että vuonna 2022 Agenda 2030 tavoitteet otetaan haltuun jokaisen ikäkauden partio-ohjelman puitteissa, kun taas vuonna 2023 jokainen lippukunta tekee tekoja paremman maailman puolesta, omissa yhteisöissään ja omien yhteistyökumppaneidensa kanssa. Kumpaakin vuotta varten julkaistaan kattavat ohjelmapaketit valmiiden toteutusvinkkien kera. Ole valmis, nyt siirrytään Sanoista tekoihin!

 

VUONNA 2023 TEHDÄÄN TEKOJA PAREMMAN MAAILMAN PUOLESTA

Sanoista tekoihin -ohjelmapainotuksen vuosi 2023 kannustaa partiolaisia tekoihin paremman maailman puolesta Yhdistyneiden Kansakuntien kestävän kehityksen ohjelman Agenda 2030 -tavoitteiden mukaisesti. Nämä teot on tarkoitus toteuttaa omaa lippukuntaa laajemmassa yhteisössä ja osallistaa ja kannustaa partion ulkopuolisia ihmisryhmiä tekoihin paremman maailman puolesta.

Sanoista tekoihin -ohjelmapainotus 2023

KESTÄVÄN KEHITYKSEN TAVOITTEISIIN TUTUSTUMINEN (OHJELMAPAINOTUS 2022)

Ohjelmapainotus rakentuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden ympärille, jossa jokaista tavoitetta kohden on valittu eri ikäkausille sopivia toteutusvinkkejä.

 

 

 

Sudenpentujen ja seikkailijoiden kesäleiripaketti

Sudenpennuille ja seikkailijoille on tehty kesäleiripaketti Sanoista tekoihin! -ohjelmapainotuksen teemalla. Sudenpentujen ohjelmasta voi helposti muokata myös perhepartiolaisille sopivaa ohjelmaa leirielämään tutustumiseen. Kesäleiripaketti tarjoaa kesän leireille ja muihin lippukunnan tapahtumiin sopivaa tekemistä noin kahdeksi leiripäiväksi. Aktiviteetit ovat metsäoloissa toteutettavia ja ne on johdettu Agenda 2030 -tavoitteista. Kesäleiripaketti löytyy täältä.

 

Muuta materiaalia

Ohjelmapainotuksen logoja voi ladata käyttöön partion materiaalipankista.

Myös partiolaisten kirkkopyhässä voi huomioida tänä vuonna Sanoista tekoihin -ohjelmapainotuksen, vinkkejä löytyy täältä.

 

 

 

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry