Sanoista tekoihin -viestintäohje

Sanoista tekoihin -ohjelmapainotuksen vuosi 2023 kannustaa partiolaisia tekoihin paremman maailman puolesta. Tavoitteenamme on, että tavoitamme myös omaa lippukuntaa laajemman yhteisön ja kannustamme muitakin kuin partiolaisia tekoihin paremman maailman puolesta.

Tältä sivulta löydät vinkit siihen, miten voitte lippukuntanne kanssa viestiä tekemistänne teoista. Voitte hyödyntää kaikkia alla olevia vinkkejä tai poimia käyttöönne teille sopivat kohdat.

 

Kirjoita lippukuntanne nettisivuille uutinen.

Nettisivujen ajankohtaista-osio on loistava paikka kertoa laajemmin tekemästänne teosta tai tempauksesta. Uutinen voi sisältää muun muassa kommentteja lippukuntanne johtajistolta tai lapsilta ja nuorilta. Valmista uutista on helppo jakaa sosiaalisessa mediassa ja sen sisältö todennäköisesti kiinnostaa niin huoltajia kuin muitakin alueenne asukkaita.

 

Jaa tekonne sosiaalisessa mediassa.

Sosiaalisen median julkaisu on helppo ja nopea tapa kertoa lippukunnan tekemästä teosta. Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää jo sillä hetkellä, kun lippukuntanne tekee aktiivisesti tekoa. Tapahtumapaikalta voi esimerkiksi laittaa kuvia ja videoita Instagramin tarinoihin. Muista käyttää julkaisuissa hashtageja #partioscout ja #sanoistatekoihin2023 sekä tagata @partioscout.

 

Lähetä sähköposti huoltajille.

Kutsu huoltajat mukaan esimerkiksi sähköpostiviestin tai kutsukortin avulla. Lippukunnan tekoon tai tempaukseen osallistuminen on upea mahdollisuus nähdä, mitä omat lapset oppivat partiossa. Samalla lippukunta saa mahdollisuuden tutustua lasten ja nuorten huoltajiin.

 

Vinkkaa teostanne paikallismedioille.

Laita uutisvinkki, kutsu toimittaja mukaan tempaukseen tai hyödynnä valmista tiedotepohjaa ja lähetä se paikallismedioillenne. Jos lippukuntanne kirjoitti omille nettisivuilleen uutisen, voi sen jakaa sosiaalisen median lisäksi vinkkinä paikallismedialle. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry