Valikko

Ketänä - Etäkesäleiripaketti lippukunnille

Ketänä -tapahtumalogo.

Tämä kesäleirirunko on sovellettavissa moneen eri tarkoitukseen. Se sopii muun muassa tilanteisiin, joissa 

  • lippukunnan pitää nopeasti kehitellä ohjelmaa päiväleirilleen piiri- tai alueleirin peruunnuttua 
  • lippukunta tai sen osa järjestää kesäleirin etäleirinä 
  • ryhmä lähtee yhdessä kesäretkelle 
  • yksittäinen partiolainen haluaa toteuttaa itsekseen kesäleirin 
  • joku lippukunnan jäsen ei pääse mukaan livenä tapahtuvalle retkelle riskiryhmään kuulumisen vuoksi 
Ohjelmassa on muun muassa kuvausryhmän suunnittelemia aktiviteetteja, ruokaohjeita ja rakentelua.

Lippukunta voi napata materiaalista käyttöönsä osan tai noudattaa sitä kokonaisuutena. Tämän leirirungon sisältö on kirjoitettu niin, että siinä lukevat osuudet voi suoraan sellaisenaan lähettää leirin osallistujalle. 

 

Etäleirin tai –retken johtaja, toimi näin: 

Hyvissä ajoin ennen tapahtumaa: Mainosta ja markkinoi etätapahtumaa samalla tavalla kuin tavallistakin leiriä tai retkeä. Kerää ilmoittautumisten yhteydessä sellaiset yhteystiedot, joiden avulla leiriläisen tavoittaa retken aikana. Kerro myös jo etukäteen, mitä kanavaa leirin viestinnässä ja tapahtumissa käytetään. Muista myös tilata etäkesäleirimerkit, jos haluatte niitä käyttää. 

Jonkun verran ennen tapahtumaa: Toivota osallistujat tervetulleiksi tapahtumaan ja lähetä heille varustelista. Lisäksi kerro etätapahtuman konseptista (esimerkiksi näin: Leiriläinen saa leiripäivien aikana viestejä, joissa kerrotaan leiriin liittyviä tehtäviä. Lisäksi aina aamuisin ja iltaisin kokoonnutaan yhteiseen Teams-tuokioon osallistujien kesken.). 

Tutustu tarkemmin kuvausaktiviteetteihin ja leiriohjelmaan. Mieti, sopiiko se sellaisenaan omille osallistujillesi ja keksi tarvittaessa lisää ohjelmaa tai muokkaa valmista pohjaa tarpeisiin paremmin sopivaksi. Suunnittele toteutustapa yhteisiin ohjelmiin. 

Homman helpottamiseksi päivän ohjelma on luokiteltu seuraavasti: 

  • Leiripäivään liittyvä yhteisaktiviteetti: ohjelmaa, joka tapahtuu etäyhteyden välityksellä. 
  • Leiripäivään liittyvä yksilöaktiviteetti: ohjelmaa, joka liittyy leiripäivän rakenteeseen. 
  • Kuvausaktiviteetti: SP:n kuvausryhmä on tuottanut joka ikäkaudelle kuvaukseen liittyviä aktiviteetteja. Poimi tähän kohtaan erillisestä ohjeesta yksi aktiviteeteista. 
  • Ohjelma-aktiviteetti: Nämä ovat kesäleirille sopivia etänäkin toteutuvia aktiviteetteja. Ne sopivat kullekin ikäkaudelle, vaikka luonnollisesti sudenpentu toteuttaa saman asian eri tavalla kuin vaeltaja.  

Tapahtuman aikana: Lähetä osallistujille koko tapahtuman ajan viestejä sopivina kellonaikoina. Viestiin voit kopioida suoraan tekstin ohjelmarungosta tai kirjoittaa omat tekstit. Muokkaa tarvittaessa kuvausaktiviteettien tekstejä juuri kyseisen tapahtuman osallistujille sopivaan muotoon.  

Tapahtuman jälkeen: Kiitä osallistujia ja toimita heille etäkesäleirimerkit partiopaitaan kiinnitettäviksi.  

 

Materiaalit

Leirin ohjelmarunko

Kuvausaktiviteetit

Varusteluettelo

Ruokalista

Leirikirjepohja

 

 

Kuva: Eveliina Saari