Valikko

Partio-ohjelman toteuttaminen etänä

Uusimpia vinkkejä
Vuoden 2021 ohjelmapainotuksen Katsomus (k)antaa aktiviteetteja voi toteuttaa hyvin myös etänä.
Täältä löydät ohjelmapainotuksen aktiviteetteja etäpartioon.

Parhaita etäpartiovinkkejä voi myös käydä kurkkaamassa ja lisäämässä ällä: https://padlet.com/sonja_uschanov1/etapartio 

Voit ottaa käyttöön valmiit etäpartion toteutusvinkkeihin liittyvät viestipohjat täältä.

Partiovakuutus on voimassa myös etäpartiossa

Partiovakuutus on voimassa myös etäpartiossa. Ehdoissa on määritelty seuraavaa: kun ryhmänjohtaja on antanut ryhmän jäsenille tehtävän, on heillä viikko aikaa toteuttaa annettu tehtävä. Mikäli tehtävää tehdessä sattuu vahinko, johon partiovakuutusta tarvitaan, tulee ryhmänjohtajan pyydettäessä pystyä todistamaan, että vahinko on sattunut partiotoiminnassa. Asian voi todentaa esimerkiksi viestillä, jossa on ohjeistanut ryhmäänsä kyseisestä tehtävästä.

Muita vinkkejä ja linkkejä

Keväälle 2020 suunnitellut viikottaiset etäpartioaktiviteetit löytyvät ikäkausittain oheisista linkeistä:

Sudenpennut (7-9 v)

Seikkailijat (10-12 v)

Tarpojat (12-15 v)

Samoajat (15-17 v)

Vaeltajat (18-22 v)

Perhepartio

 

Kuva: Noora Kankare

Partio on myös Discordissa! Kanavalla voi keskustella, pelata tai etsiä uusia partiokavereita. Toukokuusta lähtien kanavalla myös hieman ohjelmallisempaa tekemistä. Liity kanavalle tästä:
https://discord.gg/ujANmwm

JOTI Special Edition: 3.-5.4. järjestettiin Jamboree on the Internet, joka on kansainvälinen partiotapahtuma netin välityksellä.

Viestintäkanavat 

Ryhmän väliseen viestintään on hyvä keksiä nyt tapoja, joita ei välttämättä ole ennen kokeiltu! Muistetaan, että tämäkin poikkeusolosuhde antaa meille mahdollisuuden kasvattaa lapsia ja nuoria vastuulliseen median käyttöön. Digitaidot näkyvät myös entistä isommassa roolissa tulevaisuudessa, joten erilaisten sovellusten ja ohjelmien käytön opettelu (ja taidon opettaminen myös kotona) on luonnollinen osa partiokasvatusta, vaikkakin tällä hetkellä toki välttämätöntä yhteyden saamiseksi. 

Ryhmänjohtajan on hyvä käydä keskustelu lasten huoltajien kanssa, mikä on ryhmälle sopiva tapa kommunikoida. Siinä missä samoaja käyttää jo näppärämmin kuin luotsi erilaisia somekanavia, on akelan huomioitava sudenpennun osalta esimerkiksi että onko sudenpennulla tai hänen vanhemmillaan älypuhelinta ja nettiyhteyttäJotkin mainituista viestintäkanavista tai sovelluksista sisältävät ikärajoja, joten lasten ja nuorten kanssa käytettäessä tulee olla huoltajan tiedossa ja tarkkailun alla. Tietenkin sähköpostit tavoittavat ainakin lasten vanhemmat hyvin ja ihan oikea kirje olisikin kiva yllätys varmasti jokaiselle partiolaiselle! 

Suositelkaa koteihin, että vanhemmat osallistuvat viestintäkanaviin ja sovelluksiin lasten ja nuorten kanssa rohkeasti! 

Erilaisiin viestintäkanaviin voit tutustua tästä.