Valikko

Partio-ohjelman toteuttaminen etänä

Uusimpia vinkkejä

Tietoturvaosaaminen ikäkausilla

Tietoturvaosaaminen on tärkeä kansalaistaito. Myös partio-ohjelmaan sisältyy aktiviteetteja tietoturvasta. Pidä tietoturva-aiheinen etäkokous ja hyödynnä valmiita vinkkejä kokouksen suunnittelussa! Vinkit löydät tästä.

Plan Suomen Globaalikoulu

Globaalikasvatus ja lasten oikeudet kuuluvat partio-ohjelmaan. Plan Suomi tarjoaa partioryhmille mahdollisuuden tilata ilmaisen globaalikasvatustunnin etäkokouksena Planin lapsen oikeuksien lähettilään pitämänä. Tilaa lapsen oikeuksien lähettiläs pitämään ryhmällesi tunti täältä!

Voit kysyä lisää Plan Suomen kouluyhteistyön koordinaattori Ronja Karkiselta/050-5173214, ronja.karkinen@plan.fi.

Earth Hour 27.3.21.

Earth Hour -tapahtuma järjestetään lauantaina 27.3.21. Partiolaiset voivat tutustua tapahtumaan viikkokokouksessaan. Tästä löydät valmiin etäkokouksen Earth Hour -viikolle.

Seppo.io

Seppo.io on pelialusta, joka on kehitetty erityisesti opetuskäyttöön, joten sen avulla voi helposti elävöittää mitä tahansa oppimis- tai kasvatustapahtumaa. Alustaa kannattaa hyödyntää etäpartiossa!  Pelin tehtäviin saat lisättyä suoraan partio-ohjelman aktiviteetteja. Jokainen  partion jäsenmaksun maksanut, 15 vuotta täyttänyt partiolainen voi hakea itselleen käyttäjätunnuksen. Lue lisää Seppo-alusta täältä.

Vaalipöllö

Kevään 2021 aikana partiolaiset voivat tutustua vaaleihin ja vaikuttamiseen Vaalipöllö -merkin avulla!  Saatavilla on myös valmis etäpaketti kolmeen etäkokouskertaan jokaiselle ryhmälle! Etäpaketin löydät tästä! Loistavaa tekemistä etäpartioon! Eikä haittaa vaikka vaalit siirtyivät kesäkuulle!

Katsomus (k)antaa

Vuoden 2021 ohjelmapainotuksen Katsomus (k)antaa aktiviteetteja voi toteuttaa hyvin myös etänä.
Täältä löydät ohjelmapainotuksen aktiviteetteja etäpartioon.

Muita vinkkejä ja linkkejä

Parhaita etäpartiovinkkejä voi myös käydä kurkkaamassa ja lisäämässä ällä: https://padlet.com/sonja_uschanov1/etapartio 

Kipinää korona-ajan toimintaan -sivulta löytyy kootusti vinkkejä niin etäpartioon kuin muuhun korona-ajan partiotoimintaan!

Partio on myös Discordissa! Kanavalla voi keskustella, pelata tai etsiä uusia partiokavereita.  Liity kanavalle tästä: https://discord.gg/ujANmwm

Kevään 2020 viikkokohtaisista vinkeistä  ikäkausille voi soveltaa etäkokouksia myös tänä vuonna!

Sudenpennut

Seikkailijat

Tarpojat

Samoajat

Vaeltajat

Perhepartio

Partiovakuutus on voimassa myös etäpartiossa

Partiovakuutus on voimassa myös etäpartiossa. Ehdoissa on määritelty seuraavaa: kun ryhmänjohtaja on antanut ryhmän jäsenille tehtävän, on heillä viikko aikaa toteuttaa annettu tehtävä. Mikäli tehtävää tehdessä sattuu vahinko, johon partiovakuutusta tarvitaan, tulee ryhmänjohtajan pyydettäessä pystyä todistamaan, että vahinko on sattunut partiotoiminnassa. Asian voi todentaa esimerkiksi viestillä, jossa on ohjeistanut ryhmäänsä kyseisestä tehtävästä.

Voit ottaa käyttöön valmiit etäpartion toteutusvinkkeihin liittyvät viestipohjat täältä.

Viestintäkanavat 

Ryhmän väliseen viestintään on hyvä keksiä nyt tapoja, joita ei välttämättä ole ennen kokeiltu! Muistetaan, että tämäkin poikkeusolosuhde antaa meille mahdollisuuden kasvattaa lapsia ja nuoria vastuulliseen median käyttöön. Digitaidot näkyvät myös entistä isommassa roolissa tulevaisuudessa, joten erilaisten sovellusten ja ohjelmien käytön opettelu (ja taidon opettaminen myös kotona) on luonnollinen osa partiokasvatusta, vaikkakin tällä hetkellä toki välttämätöntä yhteyden saamiseksi. 

Ryhmänjohtajan on hyvä käydä keskustelu lasten huoltajien kanssa, mikä on ryhmälle sopiva tapa kommunikoida. Siinä missä samoaja käyttää jo näppärämmin kuin luotsi erilaisia somekanavia, on akelan huomioitava sudenpennun osalta esimerkiksi että onko sudenpennulla tai hänen vanhemmillaan älypuhelinta ja nettiyhteyttäJotkin mainituista viestintäkanavista tai sovelluksista sisältävät ikärajoja, joten lasten ja nuorten kanssa käytettäessä tulee olla huoltajan tiedossa ja tarkkailun alla. Tietenkin sähköpostit tavoittavat ainakin lasten vanhemmat hyvin ja ihan oikea kirje olisikin kiva yllätys varmasti jokaiselle partiolaiselle! 

Suositelkaa koteihin, että vanhemmat osallistuvat viestintäkanaviin ja sovelluksiin lasten ja nuorten kanssa rohkeasti! 

Erilaisiin viestintäkanaviin voit tutustua tästä.

 

Kuva: Noora Kankare