Valikko

JOTI Special Edition

Tervetuloa Jamboreelle 3.-5.4.2020! https://www.jotajoti.info/ Jamboree on the Internet Special Edition on globaali partioleiri täynnä uusia kavereita, hauskaa ja kiinnostavaa tekemistä, mielen hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. Olethan mukana!

Tsekkaa leiripaikat: https://www.jotajoti.info/campsite, jossa muun muassa Humanitarian Hub, Health and Wellbeing Oasis, Be Safe Online, Digital Citizenship Den, JOTI Live, Chat and Radio, Fun zone, Youth Got Talent Stage, Leader’s Camp, Scouting from Home ja Reflection Island.

Mukaan pääset rekistöröitymällä sivustolle oikeasta yläkulmasta kohdasta sign up. Sen jälkeen voit loikata mukaan haluamaasi leiripaikkaan ja sen aktiviteetteihin. Käy kurkkaamassa myös turvallisuuteen liittyvä osuus https://www.jotajoti.info/staying-safe-online-during-joti. Jos olet alle 18, on syytä olla huoltajan suostumus myös tähän partiotapahtumaan.

Kielinä JOTA-JOTI:ssa ovat WOSM:n viralliset kielet englanti, ranska, venäjä, espanja ja arabia. Jos mikään niistä ei sovi sinun suuhusi, on Suomen JOTA-JOTI-ryhmä koonnut aktiviteetteja tehtäväksi oman ryhmän kanssa omalla kielellä.

Mahtavaa partioviikonloppua miljoonien partiokavereiden kera!

 

JOTI, eli Jamboree on the Internet, on vuosittainen kansainvälinen partiotapahtuma, jossa tavataan muita partiolaisia ja järjestetetään ohjelmaa internetin välityksessä. Tapahtuma on perinteisesti syksyllä, mutta nyt WOSM on ilmoittanut järjestävänsä ylimääräisen ”Special Edition” JOTIn. Tämä onkin loistava mahdollisuus etäpartion toteuttamiseen ja yhteyksien luomiseen muiden partiolaisten kanssa! Katso WOSMin pääsihteerin tervehdys JOTI Special Editionin järjestämisestä.

 

Näitä tehtäviä voit tehdä JOTI Special Edition -viikonlopun ajan 3.-5.4.2020!

Voit osallistua tehtäviin joko yksin tai yhdessä oman vartion kanssa. Tehtävät on suunniteltu tarpoja- ja samoajaikäisille, mutta myös muut ikäkaudet voivat osallistua tehtäviin. Jos osallistutte tehtäviin vartiona, sopikaa keskinäisestä yhteydenpitotavasta ennen tehtävien tekemistä.

Tehtävien palautusohje:

  • Tehtävät palautetaan padlet-alustalle osoitteseen bit.ly/joti2020fi (https://padlet.com/reettamansikkaviita/joti)
  • Tehtävät on numeroitu ja jokainen tehtävä palautetaan oman tehtäväosion alle lisäämällä kommentti + -merkistä.
  • Kirjoita palautuksen otsikoksi oman vartion nimi tai oma nimimerkki sekä oma lippukunta, esim. Kuuraketit/Viheriön Visertäjät.

Viikonlopun aikana voit jakaa tunnelmia sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #partioscout #JOTI #TogetherAtHome

 

Tehtävä 1 Partiomeemi

Tee yksin tai yhdessä vartion kanssa vähintään yksi uusi partiomeemi. Aiheena voi mikä tahansa partiotoimintaan liittyvä, esimerkiksi etäpartion toteuttaminen tai muistot aiempien vuosien iltanuotioilta. Meemin tekoon tarvittavia alustoja löydät esim. googlaamalla ”meme generator”.

Palautus: Lisätkää tekemänne meemi tai linkki siihen osoitteessa bit.ly/joti2020fi

 

Tehtävä 2 Etäpartio maailmalla

Miten etäpartiota toteutetaan muissa maissa? Etsikää esimerkiksi ScoutLink-chatpalvelimen kautta ulkomaalaisia partiolaisia ja selvittäkää, miten heidän maassaan toteutetaan partiota etäpartion aikana. Miten toiminta eroaa omista kokemuksistanne? Entä mitä voisitte lähteä toteuttamaan osana omaa etäpartiotoimintaa?

Palautus: Jakakaa ajatukset ja kokemukset muiden maiden etäpartiotoiminnasta haluamallanne tavalla, esim. tekstinä, kuvana tai vaikka TikTok- tai YouTube-videona osoitteessa bit.ly/joti2020fi

 

ScoutLink: https://webchat.scoutlink.net/#/connect (englanniksi)

Voitte etsiä muiden maiden partiolaisia myös sähköiseltä JOTI-leirialueelta: https://www.jotajoti.info/campsite (englanniksi)

 

Tehtävä 3 Päivän hyvä työ – roskakävely

Lähtekää roskienkeruukävelylle oman kodin lähiympäristöön. Ota kotoa mukaasi roskapussi ja hommahanskat. Ota kuva täydestä roskapussista ja lisää se padletiin tehtävän 3 alle. Jos teette tehtäviä vartiona, voitte yhdistää kaikkien kuvat yhdeksi kuvakollaasiksi ja lisätä sen. Kovakuntoisimmat hoitavat roskien keruun juosten. Muistathan lopuksi kierrättää jätteet oikeisiin keräyspisteisiin.

Palautus: Lisää kuva joko omasta roskasaaliista tai kuvakollaasi koko vartion roskasaaliista osoitteeseen bit.ly/joti2020fi

Voit myös ladata kuvan sosiaaliseen mediaan ja linkata sen tehtävän palautuksen alle!

 

Lajitteluohjeita löydät esim. täältä: https://www.etappi.com/jateneuvonta/lajitteluohjeet/

 

Tehtävä 4 Partiolaisaloite

Tutustukaa partiolaisaloitteeseen sivulla osallistu.partio.fi. Selvittäkää, kuka voi tehdä partiolaisaloitteen ja kuka sitä voi kannattaa? Kuinka paljon kannatuksia aloite tarvitsee edetäkseen käsittelyyn? Kenelle tarpeeksi kannatuksia saanut aloite menee käsittelyyn?

Pohdi yksin tai yhdessä vartion kanssa, millaisen partiolaisaloitteen te tekisitte.

Palautus: Vastatkaa tehtävään joko lisäämällä partiolaisaloite osallistu.partio.fi-sivun kautta tai listaamalla aloite-ehdotuksenne Padlet-vastausalustalle. Jos lisäätte partiolaisaloitteen suoraan aloitesivulle, muistakaa lisätä ehdotuksenne myös Padelt-alustalle osoitteeseen bit.ly/joti2020fi

 

Lisätietoa JOTI Special Editionista löydät tapahtuman viralliselta sivustolta.

 

Kuva: George Botros (WOSM)