Valikko

Mistä ohjelmapainotuksessa on kyse?

Katsomus- ja rauhankasvatus kulkevat paljon käsi kädessä. Molempien päämääränä on himppasen parempi maailma ja jokaisen oikeus elää tässä maailmassa turvassa ja rauhassa. 

Olemme käyneet ikäkausiohjelmat läpi ja tehneet päivityksiä katsomuskasvatuksen silmälasien läpi. Tavoitteena on aidosti positiivinen uskonnonvapaus, jossa omasta katsomuksesta saa iloita, toisten katsomuksista oppia ja yhdessä kasvaa kohti sujuvaa yhteiseloa.  

Tarjolla on valmiita rastiratoja, kynttiläpolkuja, tarinoita ja muita toimintaideoita käyttöösi.  

Huono katsomuskasvatus on sitä, että se jätetään kokonaan tekemättä. Tartu siis rohkeasti uudistettuun ohjelmaan, iloitse ja kasva itse rohkeasti mukana.  

Tänne sivulle on linkattu otsikoiden alle eri ikäkausista löytyviä aktiviteetteja. Olemme jakaneet ne eri vaiheisiin vuotta, ajatellen lippukunnan partioarkea. Tammikuussa tunnistetaan omaa katsomusta, helmikuussa pysähdytään rauhankasvatuksen äärelle, huhtikuussa valmistaudutaan kesän leireihin ja katsomusten moninaisuuteen, syyskuussa valmistaudutaan lupaukseen sekä marraskuussa valmistaudutaan juhlimaan ja iloitsemaan katsomuksen kanssa. 

Koko ohjelma on jo olemassa partio-ohjelma.fi – sivulla – siellä mistä muutenkin valmistaudut ryhmänpitoon ja leireille. Tämän helpommaksi ei asiaa voi tehdä ?. 

Sivuilta löydät myös materiaalia lupauksen käsittelyyn, kirkkopyhään ja katsomuskasvatuksen periaatteet partiossa. 

Rauhallista katsomuksen vuotta, 

anna katsomuksen (k)antaa! 

 

SP:n katsomuskasvatusvastaavat 

Merja ”Memmu” Pietilä ja Stella Björkholm