Valikko

Kauden päättäjäiset turvallisesti

Koronan takia perinteisiä kauden päättäjäisiä kuten lippukunnan joulujuhlaa ei voida järjestää monessa lippukunnassa tänä vuonna.  Alueelliset koronaohjeistukset huomioiden lippukunnan kauden päättäjäiset voidaan kuitenkin järjestää turvavälit huomioiden ulkona tai ryhmien kesken etänä.

Vuoden 2020 Minäkin johdan -ohjelmapainotus päättyy joulukuun aktiviteetteihin Tunnista arvosi -teemalla. Suomen Partiolaiset tarjoaa valmista sisältöä ryhmien etäpäättäjäisiin ja ulkopäättäjäisiin tällä teemalla.

 

Etäpäättäjäiset ryhmän kesken

Kokoontukaa ryhmän kanssa etäpäättäjäisiin kotoa käsin! Ryhmän etäpäättäjäisiin sisältövinkit Tunnista arvosi -teemalla löydät täältä.

Kaudenpäättäjäiset ulkona

Mikäli alueen koronatilanne huomioon ottaen on mahdollista järjestää lippukunnan yhteinen kauden päätös, suositellaan se toteutettavan ulkona. Yksi turvallinen tapa järjestää päättäjäiset on rastirata.  Koronatilanteen takia partiolaisten perheenjäsenten kutsumista on syytä harkita, jotta osallistujamäärä saadaan rajattua pienemmäksi. Tästä on syytä viestiä koteihin. Mikäli lippukunnan yhteistä tapahtumaa ei voida järjestää, voivat ryhmät toteuttaa rastiradan itsenäisesti.

Mikäli yhteen kokoontuminen ei ole vaihtoehto ja alueella on siirrytty etäpartioon, voidaan kaudenpäättäjäiset toteuttaa niin, että rastirata on paikallaan yhden viikon/viikonlopun, jonka aikana partiolaiset voivat itsenäisesti käydä kiertämässä radan perheensä tai partiokaverin kanssa. Rastien sijainnit voidaan jakaa kirjallisina vinkkeinä koteihin tai jakamalla kartta, johon rastit on merkitty. Rastiradan voi myös tehdä pienelle alueelle, jolloin suunnistaminen rastilta rastille onnistuu heijastimia seuraamalla.

Lippukunta voi toki laatia oman rastiradan haluamallaan teemalla mutta Suomen Partiolaiset tarjoaa valmista materiaalia 2020 ohjelmapainotuksen teemalla. Tunnista arvosi -rastaradan sisältö on laadittu niin, että se sopii mahdollisimman hyvin kaikille ikäkausille. Valmiit rastipohjat löydät tästä.

Jos kaipaa jouluteemaista rastirataa, löytyy Suomen Ladulta ihana tonttupolku, joka sopii hyvin nuoremmille ikäkausille!

Osallistujille mukaan rastiradalle:

  • Jokaiselle oma kynä ja paperilappuja (esim. postit-lappuja)
  • Otsa-ja/tai taskulamppu
  • Lämpimästi päälle

Rastiradan valmistelu ja tarvikkeet:

  • Rastit. Tulosta ja suojaa laminoimalla tai päällystämällä rastitehtävät. Huomaa, että rasti nro 4 sisältää kaksi sivua.
  • Kartat. Ryhmille omat kartat tai esimerkiksi lippukunnan nettisivuille kuva kartasta.
  • Kannellinen lasipurkki tai muu rasia rastille nro 8. Riippuen rastiradan toteutustavasta, tämä rasti voidaan ohjeistaa toteutettavaksi myös esimerkiksi niin, että terveiset lähetetään omalle ryhmänjohtajalle Whatsappissa joka kokoaa ne yhteen tai lippukunnan Instagramiin etukäteen ladatun kuvan kommentteihin.
  • Narua ja heijastimia rastien kiinnittämiseksi.