Valikko

Karhunhammas ja Majavanhäntä

 

 

Karhunhammas ja Majavanhäntä ovat 15 vuotta täyttäneille samoajille, vaeltajille ja aikuisille partiolaisille tarkoitettuja kaukoretkimerkkejä. Niiden suoritusvaatimuksena on ennalta valmisteltu raportoitava vaellus, jolla tehdään harrastetutkimus.

Karhunhammasta pidetään partiolaisten keskuudessa eräänlaisena eränkävijän diplomina ja se on yksi arvostetuimmista suoritusmerkeistä. Karhunhampaan perinteet alkavat vuodesta 1955, jolloin ensimmäinen tutkielma hyväksyttiin. Kaukoretkiperheen uudempi jäsen on kaukomelontamerkki Majavanhäntä, joita on jaettu vuodesta 1996 alkaen.

Molempien merkkien suoritusperiaatteet ja vaatimukset ovat yhtäläiset, vain vaellukseen liittyvät vaatimukset poikkeavat toisistaan. Merkkien suoritukset hyväksyy Suomen Partiolaisten Karhunhammasraati. Lisäksi purjehtijoille on oma kaukopurjehdusmerkki Kultainen ruori. Kultaisen ruorin suorituksista vastaa Suomen Partiolaisten meripartioryhmä.

Oletko kiinnostunut Karhunhampaan tai Majavanhännän suorittamisesta? Hienoa! Alasivuilta löydät kaiken tarvittavan tiedon onnistuneen kaukoretkimerkin suorittamiseksi. Tutustu myös kaukoretkimerkin suorittajan muistilistaan. Karhunhammasraati myös vastaa mielellään merkkien suorittamista koskeviin tiedusteluihin.

 

Ennakkosuunnittelu

Harrastetutkimus ja vaellus

Raportointi

Lista Karhunhampaista

Lista Majavanhännistä

 

 

Karhunhammasraadin jäsenet

Puheenjohtaja Veikko Ojala
050 568 2807
veikko.ojala@partio.fi

Ville Teittinen
050 350 3778
teitvil@gmail.com

Albert Vallunen
040 562 8587
albert.vallunen@partio.fi

Sointu Huvinen
sointu.huvinen@partio.fi

 

Kuvat: Albert Vallunen