Valikko

Yhteistyöideoita

Suomen Yrittäjien yhdistykset retikumppaneina

Matalan kynnyksen metsäretkiä ei tarvitse tehdä yksin. Osana omaa Suomi 100 -kampanjaansa Suomen Yrittäjät kannustavat paikallisyhdistyksiään lähtemään mukaan partiolaisten metsäretkien kumppaniksi ja toteuttamaan näin konkreettisia tekoja erilaisista taustoista tulevien lasten ja nuorten hyväksi.

Suomen Yrittäjät on yli 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu yli 400 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 63 toimialajärjestöstä.

Yrittäjäyhteistyö voi tarjota uusia resursseja lippukunnan käyttöön. Voisiko tätä käyttää myös uusien tekijöiden hankintaan? Retken suunnittelun aluksi kannattaakin pohtia yhdessä johtajiston kanssa:

 • Mitä haluaisimme yhteistyöltä ja miten yhteistyö voisi auttaa lippukunnan toimintaa?
 • Mitä lippukuntamme voisi tarjota yrittäjäyhdistykselle?
 • Voisimmeko tehdä Yrittäjien kanssa yhteistyötä vaikkapa adventtikalenterien myynnissä?

Miten Suomen Yrittäjien paikallisyhdistykset voivat tukea retken toteutusta?

 • Apua kuljetuksiin: Yrittäjät voivat käyttää mukavan lauantaiaamuisen tovin kyyditsemällä paikallisia sudenpentuja metsäretkelle.
  • Ottakaa yhteys Suomen Yrittäjien paikallisyhdistyksen kautta alueen kuljetusyrityksiin ja kysykää mahdollisuuksia kyytien tukemiseen
  • Kiitokseksi kuljetuksista yrittäjäaktiiveille tarjotaan vaikka nokipannukahvit ja tutustumiskierroksen leirioloihin.
 • Aikuisresurssi: Lippukunnista löytyy paljon ideoita ja tekijöitäkin, mutta välillä olisi tarve aikuisresursseille. Aikuisille löytyy metsäretkellä ja partiotoiminnassa monenlaista tekemistä.
 • Yrittäjätarinat: Yrittäjien paikallisyhdistyksen kautta saatte yhteyden alueen metsä- ja muiden alojen yrittäjäammattilaisiin, jotka voivat tulla esittelemään omaa ammattiaan retkelle tai, mikä parempaa, jotka voivat järjestää aktiviteetin, jossa opettavat oman ammattinsa saloja.
  • Ruoka-alan yrittäjät voisivat vetää ruoka-aiheisen rastin retkellä. Kuinka esimerkiksi tehdään herkullinen rosvopaisti tai paistetaan muurinpohjaletut?
 • Materiaalit retkelle: Esimerkiksi retkeilytarvikkeet, ruoka-aineet ja askartelutarvikkeet
 • Lähiruoka: Lähiruoka saattaa olla ekologisempi vaihtoehto kuin kaukaa tuotu. Tällöin säästetään kuljetuskustannuksia ja tuetaan paikallista taloutta. Paikkakunnan ravintola- tai kaupanalan yrittäjä voi auttaa suunnittelemaan herkullisen, helpon ja paikallisen menun retkelle.
 • Retki metsäkonetyömaalle? Myös Koneyrittäjät ovat Suomen Yrittäjien jäsenjärjestöjä. Katso lista paikallisista Koneyrittäjien yhdistyksistä ja kysy pääsisittekö te lippukunnan kanssa tutustumaan työmaalle? Katso myös blogiteksti työmaavierailusta Vantaalla.
 • Retkestä viestiminen yhteistyössä: Yrittäjäyhdistysten sähköisiä ja painettuja medioita kannattaa hyödyntää yhteistyöstä ja tempauksesta viestimiseen, niin ennen kuin jälkeen metsäretken #partioscout ja #yrittäjät

Onnistumistarinoita:

Ota rohkeasti yhteyttä yrittäjäyhdistykseen

Suomen Yrittäjien keskusjärjestö on tiedottanut paikallisyhdistyksiään metsäretkikampanjasta, joten yhdistyksissä osataan odottaa yhteydenottoanne. Kannattaa siis olla rohkeasti ja riittävän varhain yhteydessä paikalliseen yrittäjäyhdistykseen ja kertoa, milloin retki on, ja tiedustella, miten yrittäjät voisivat auttaa. Mikäli puhelimen toisessa päässä kohdataan ihmetystä, voi muistuttaa kyseessä olevan Suomen Partiolaisten ja Suomen Yrittäjien yhteinen Suomi 100 -kampanja.
Suomen Yrittäjien paikallisyhdistysten yhteystiedot löydät täältä.

 

w_sy_logo_rgb_vari