Valikko

MobiMetsä esittelymateriaali

Suomen Partiolaisten ja UPM:n tuottaman mobiilipelin on toteuttanut kokenut suomalainen opetus- ja hyötypeliyritys NordicEdu. MobiMetsä-peli liittyy vahvasti partiolaisten heinäkuun Roihu 2016 –suurleiriin. Siellä peliä pelataan Roihun metsäisessä ohjelmalaaksossa.

Lataa innostava ja hauska MobiMetsä nyt maksutta Apple Store-, Google Play– tai Microsoft Store -sovelluskaupasta!

Peliä voi pelata suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Katso video pelin kulusta!

MobiMetsä-peli-UPM-partio

MobiMetsä-pelissä pelaaja perustaa oman metsäalan yrityksen ja valitsee sille tuotteen. Tuotetta kehitetään pelin aikana ja samalla tutustutaan metsätalouteen ja metsien hoitoon. Peli vie myös ulos luontoon, sillä pelissä edetäkseen pelaajan on tunnistettava ja valokuvattava oikeita puita.

 

metsuri

 

Pelin tavoite:

 • Istuttaa 40 puuta
 • Toimittaa vähintään 20 tilausta
 • Suunnitella vähintään 8 tuotekehitystä
 • Ansaita vastuullisen toimijan status!
 • Vähintään 20 vastuullisuuspistettä

kasvualusta_esittely-02

 

Peliä pelattuani osaan: Kertoa, minkälaisia tuotteita metsästä on mahdollista saada. Tiedän tuotteen matkan siemenestä lopulliseksi tuotteeksi. Tunnistan neljä erilaista puulajia kasvavina puina. Tiedän tärkeimmät vastuullisuuteen vaikuttavat tekijät metsien käsittelyssä.

 • Pelissä partiolaisen tehtävänä on perustaa metsäalan yritys ja valita kolmesta eri tuotteesta haluamansa, jota ryhdytään kehittämään.
 • Tuotetta varten tarvitaan tietenkin raaka-aineita, joita hankitaan kasvattamalla puita.
 • asvatettuaan ja hankittuaan raaka-aineita, pääsee pelaaja hyödyntämään niitä tuotteensa valmistuksessa.
 • Tuotteeseen voidaan kehittää erilaisia ominaisuuksia, jotka vaativat erilaisia raaka-aineita.
 • Erilaiset tuotteet menestyvät markkinoilla eri tavoin, joten myös markkinatutkimuksia on tärkeä tehdä.
 • Vastuullisesta toiminnasta ja taustatietoon perehtymisestä palkitaan vastuullisuuspisteillä.

 

partiolaiset

 

Esimerkki MobiMetsän käytöstä viikonloppuretkellä:

”Olette järjestämässä viikonloppuretken ja pyydätte sinne paikalle metsäalan yrittäjän kertomaan työstään. Leirillä vierailee yrittäjiä kertomassa arjestaan ja pienryhmissä pidetään ideahautomoita. Jokainen osallistuja pelaa myös viikonlopun aikana Mobimetsä-peliä, jossa luodaan oma yritys ja pelaaja pääsee hoitamaan tilauksia, materiaalihankintoja ja markkinointia. Peli keskittyy metsäteollisuuteen ja pelaajan onkin hoidettava kaikki asiat puiden istuttamisesta-kaatamiseen ja niistä valmiin tuotteen valmistamiseen ja myymiseen. Peli sopii hyvin leirikeskuksen tai partiokämppien tarjoamaan ympäristöön, koska puita kaataessaan niistä on ensin käytävä ottamassa kuva ja lähettävä se metsurille. Leirin viimeisenä päivänä katsotaan ketkä kolme ovat saaneet yrityksensä pyörimään parhaiten ja heidät palkitaan”

 

Lataa powerpoint esitys pelin ominaisuuksista.