Valikko

Ohjelmapainotus 2019

Vuonna 2019 ohjelmapainotuksena on Ulos koloilta. Tavoitteena on, että jokainen partiolainen ja partioryhmä tekee mahdollisimman paljon ja erilaisia päivä- ja yöretkiä. Koloilta poistumisen myötä partiotoiminta muuttuu monipuolisemmaksi. Yhteistyö paikallisten kumppanuuksien kanssa ja kautta tuo lisää ideoita ja näkyvyyttä lippukunnan arkeen. Retket voi olla esimerkiksi erilaisia vierailuja tai ihan perinteisiä metsäretkiä. Tavoite on myös, että retkille osallistuminen olisi mahdollista kaikille. Lippukunnan kannattaakin kysellä esimerkiksi alueen yrityksiltä sponsoritukea lainavarustepakettien hankkimiseen, jos lainatarvikkeita lippukunnassa ei vielä ole.

Ohjelmapainotuksen tukena on yhteistyössä WWF:n kanssa tuotettua materiaalia liittyen luonnon monimuotoisuuteen. Eri ikäkausille suunnatut ulkona tekemiseen rohkaisevat toimintavinkit ovat valmiita vuoden 2018 marraskuussa. Lisäksi ohjelmapainotusvuoteen ideoita tuovat vinkit koloiltojen vierailukohteiksi, vaikkapa kunnantalolle, teatteriin tai muuhun mielenkiintoiseen paikkaan. Vinkkejä julkaistaan koko vuoden ajan.

Retkikisa

Osana ohjelmapainotusta toteutetaan retkikisa (joka käynnistyy tammikussa). Kisan säännöt ja ohjeet löytyvät tästä.

Vierailuvinkit

Retkelle ei aina tarvitse lähteä metsään, vaan muita kiinnostavia vierailukohteita löytyy ympäri maan. Tähän alle on koottu vinkkejä paikoista, joissa vierailla, ja ideoita, mitä tehdä siellä.

Sivustoja, joiden avulla löydät kiinnostavia vierailupaikkoja omalta paikkakunnaltasi:

Ohjelmapainotuksen vierailumateriaalit

Muutamat museot ovat laatineet omat tehtävät partioryhmille:

Yleisiä vinkkejä siitä, mitä tehdä erilaisissa vierailukohteissa:

Metsäretket

Leirimatka ulkomaille

Onko oman kunnan ja naapurikunnan kohteet jo nähty? Lippukunta voi toteuttaa retken myös ulkomaille. On hyvä muistaa, että leirimatkalle ei tarvitse suunnata kauas, vaan retki rajan toiselle puolelle Ruotsiin, Norjaan, Viroon tai Venäjälle voi olla aivan yhtä antoisa. Tukea ulkomaan leirimatkan toteuttamiseen löytyy tästä.