"... and the sea will grant each man new hope, as sleep brings dreams of home."

Valikko

Ideat

Tälle sivulle kerätään ideoida hackatonin projekteiksi! Uusia saa ehdottaa mikko.pori@partio.fi ja saa keksiä idean vasta paikan päälläkin, se on hieman pointtikin ;) Joistain näistä ideoista löytyy lisätietoja.

1. Näkymägeneraattori partio-ohjelma -datasta
Meillä on tarve erilaisille dynaamisille html-näkymille ko. datan pohjalta, esimerkkinä http://partio-ohjelma.fi/partiokasvatus/sudenpennut/#8 ja http://vanhaohjelma.partio.fi/index.php?title=Tarpoja_aktiviteetit näkymät sudenpentujen jälkien sijoittumisesta suhteessa kasvatustavoitteisiin.

Tällaisia näkymiä pitäisi voida luoda ja tallentaa muidenkin käytettäväksi kaikesta (x- ja y-akselit sekä sisältö) mahdollisesta ohjelmassa olevasta datasta, niiden pitäisi olla upotettavissa html-sivuille ja toimia itsenäisinä näkyminä ja päivittyä ohjelman rakenteen ja sisällöän muuttuessa. Lisäksi näkymän datan olisi hyvä olla ladattavissa json- ja csv-muotoisena datana.

2. Sähköinen aktiviteettikortti
Sähköinen aktiviteettikortti on pelillistetty tapa käyttää partio-ohjelmaa eli merkitä tehtyjä aktiviteetteja, saada tekoon erilaisia ideoita ja tallentaa omaa dataa ja ideoita eri muodoissa monipuolisesti muiden käytettäväksi. Projekti rikastuttaa partio-ohjelmadataa ja tarjoaa lähes reaaliaikaista tietoa partio-ohjelman käytöstä. Sovelluksen tuottama data julkaistaan anonymisoituna koneellisena avoimena datana.

3. Toiminnansuunnittelusovellus
-Ryhmänjohtaja voi suunnitella kauden kokoukset helposti
-Ryhmänjohtaja voi muuttaa kokoussuunnitelmaa helposti
-Ryhmänjohtaja voi seurata ryhmänsä edistymistä ja huolehtia puuttuvista aktiviteeteista
-Tiedotteen teko huoltajille melko itsestään /poimitaan kuksasta tiedot
-Ryhmänjohtaja, ikäkausivastaava tai vastaava ylempi taho voi luoda tapahtumapohjia toiminnansuunnittelun pohjaksi

4. Lpk-analysaattori
Analysoi ja tuottaa raportin onko lippukunnan pestirakenne oikeanlainen eli antaa suosituksia ja varoituksia esim. työparien käytöstä, oikean ikäisistä pestien haltijoista, pestien loppumisesta yms.

”lpk-dashboard, olennainen data lippukunnan johtamisen tueksi
– Tulevat tapahtumat listana, johon lippukuntalaisia on ilmonnut (osallistujamäärä)
– Jäsenten ikäjakauma syntymävuosittain -> minkä ikäisiä emme ole tavoittaneet
– Jäsenmäärän kehitys

(idea Matti ”Masa” Sippola)

5. Aktiviteettianalysaattori
Samoin kuin edellä aktiviteettitietojen määrästä suosituksia ja varoituksia lpk-tasolla.

6. partio-ohjelma.fi -sivuston parannukset
Ohjelmaa esittelevän wordpress-sivuston lähdekoodi löytyy partion githubista ja sivustoa ylläpitävä firma ottaa vastaan pull requesteja vietäväksi tuotantoon. Eli voit koodata oman suosikkitoimintosi sivustoon! Tarvitsemme esimerkiksi uuden aukipysyvän valikon ja erilaisia hakutoimintoja :)

  • Importteri tuntuu olevan haavoittuvin osa järjestelmää, sitä voisi refaktoroida ja vahventaa
  • Valikko voisi toimia paremmin eli olla aina auki sen mukaan millä sivulla ollaan
  • pelkällä GUID-tunnisteella pitäisi aina ohjautua oikealle sivu / sivun osalle

7. pof-backend.partio -parannukset
pof-backend.partio.fi on toteutettu wordpressillä ja hallinnoi ohjelman kehittämistä sekä julkaisua avoimeksi dataksi. Kuten partio-ohjelma.fi niin sivuston koodi on partion githubissa ja saamme tehtyä siihen muutoksia. Sivuston toteuttanut Oskari Kokko esittelee sivuston hackatonissa ja on paikalla tukemassa parannustentekoa.

8. Palautejärjestelmä partiotapahtumista
Palautejärjestelmä, jolla voit kotimatkalla antaa pikapisteitä ohjelmatapahtumasta/koulutuksesta jne. (idea Pasi Mikkonen)

9. Merkkien ompelu -appsi
Vanhemmille on välillä hankala hahmottaa mitä merkejä tulee ja mihinkä ja puuttuuko nyt jokin vai eikö sitä kuulukaan olla. Jos voisi syöttää palveluun että meillä on nämä merkit, ja palvelusta voisi tulostaa kuvan jossa on oikea hiha, vasen hiha ja etumus ja vain ne merkit paikallaan mitä pitääkin. Jos sen vielä saisi sieltä sähköisestä aktiviteettikortista suoraan… Kuvathan ovat jo valmiina SP:n sivuilla http://toiminta.partio.fi/…/2-merkkiohje-seikkailija.pdf (idea Laurenzia Ämm)

10. Merkitse missä tapasit partiokaverisi
mutta esim. vähän kuin LinkedInissä, että ihmiset kontaktoituvat toisiinsa ja sitten siihen merkattaisiin, missä on tavattu (eli tapahtumat luotaisiin järjestelmään vähän kuin facessa), sitten voisi jättää toisen seinälle vaikka valokuvan, musiikkikappaleen, tarran tai piirtää jotenkin tai kirjoittaa jotain. Lopputulemana olisi verkosto, ja henkilön seinällä voisi vaikka olla Explo-tapahtuman alla viisi ”värssyä” (värssykirja on ehkä parempi sana kuin ystäväkirja) ja vastaavasti sitten kaverisivulla näkyisi kaikki samat tapahtumat, joissa olemme olleet ja jos olemme toisillemme jotain ”muistoja” kirjoittaneet.

Siinä voisi olla myös muut verkostot, eli kenen kanssa olen ollut samassa laumassa, vartiossa, kisavartiot jne.

Partiopäiväkirja tai henkilökohtainen historiikki tavallaan. (idea Pia-Maritta Puruskainen)

11. yaml/gdrive -integraatio pof-backendiin sisällön helpolle syöttämiselle ja muokkaamiselle

Rakenne ja yksityiskohdat luodaan edelleen pof-backendissä.

POF-backendissä valitaan tai luodaan yksi puun haara (esim. uusi ikäkausi tai aktiviteettipaketti), jota halutaan työstää esim. rakentaa uusi ohjelma ikäkaudelle.

Tämän haaran voi POF-backendissä merkitä tuotavaksi Google Driveen kansioiksi ja tiedostoiksi. Esimerkki täällä: https://drive.google.com/drive/folders/0B_SeXtUrSKDmaWZYQzJhRjN3cUE

Drivessa sisältöä voi muokata vapaasti. Sisältö synkronoidaan pof-backendiin joko manuaalisesti tai automaattisesti esim. 1h tai päivän välein. Tällöin sen saa näkyviin esim. partio-ohjelma.fi -sivulla ja muissa paikoissa.

Tästä voi tsekata vähän plugareita: http://www.techrepublic.com/blog/google-in-the-enterprise/five-ways-to-integrate-google-apps-with-wordpress/

12. Kasvatustavoitteilla on tarkempi ikäkausikohtainen hierarkia, joka pitäisi luoda pof-backendiin ja miettiä,
kuinka esitetään frontissa

Esim.

13. Lippukunnan tapahtumakalenteri goes pro

  • Suunnitella lippukunnan tapahtumakalenteri niin että selkeä, informatiivinen ja helppo löytää itseään koskevat tapahtuma (sekä helppo ylläpitää)
  • Suodata ikäkausittain
  • Inspiraationa: http://www.muho.fi/handelsekalender/handelsekalender/
  • Joskus lpk:n webmasterina tutkiskelin vähän WP-custom post typeä, mutta sittenmmin ollut muuta puuhaa :D

(idea Matti ”Masa” Sippola)