Valikko

Partio-ohjelma -sovellus

Tervetuloa tulevan partio-ohjelman sovelluksen projektisivulle!

Partiolaisten tekeillä olevalla sovelluksella voi tulevaisuudessa käyttää Suomen Partiolaisten partio-ohjelmaa helposti omalla mobiililaitteella. Sovelluksella voi merkitä aktiviteetteja, saada erilaisia ideoita ja jakaa omia tekstejä, kuvaa, videoita, linkkejä, ääniviestejä ja ideoita muiden hyödynnettäviksi. Vinkit auttavat ryhmänjohtajia toiminnansuunnittelussa ja partio-ohjelman käytössä.

Nykyisin toiminnan suunnittelu ja partio-ohjelman käytön seurantaa joudutaan tekemään usein manuaalisesti tai erityisesti mobiilikäytössä huonommin toimivilla välineillä. Sovelluksen tarkoitus olisi helpottaa kaikkien ryhmänjohtajien jokapäiväistä elämää antamalla helppo työkalu toiminnan seurantaan, suunnitteluun ja aktiviteettien käyttöön. Sovellus tuottaa myös paljon dataa partio-ohjelman käytöstä, joka oikein jalostettuna auttaa järjestön johtamista kaikilla tasoilla.

Sovelluksen tärkeimmät käyttäjäryhmät ovat tarpojat, seikkailijat ja samoajat johtaessaan tarpojia. Pelillistetty käyttöliittymä motivoi ja tekee käytöstä helppoa ja hauskaa. Lisäksi sovellus rikastuttaa partio-ohjelmadataa tarjoamalla lähes reaaliaikaista tietoa partio-ohjelman käytöstä.

Sovelluksen kehittää valittava alihankkija, mutta vaatimusmäärittely, prototyyppien teko, alihankkijan valinta, sovelluksen markkinointi ja hyväksymistestaus kuuluvat projektiryhmälle. Sovelluksen tuottama data julkaistaan anonymisoituna koneluettavana avoimena datana. Sovellus hankitaan avoimena lähdekoodina.

Uutisia

3.10.2018 Lue projektin statuspäivitys!

Vaatimusmäärittely, protoryyppi ja projektisuunnitelma

Partion kehitysympäristö

Kehitysympäristön monitorointi

Partio-ohjelma.fi:n backendista (wordpress) löydät partio-ohjelman avoimena datana.

PartioID:llä (saml2) kirjaudutaan suurimpaan osaan Suomen Partiolaisten järjestelmistä, myös tulevaan mobiilisovellukseen.

Kuksa-jäsenrekisteri (Kehätiedon tuote) tarjoaa rajapintoja jäsentiedon noutamiseen

Kuksan staging – eli demoympäristö on lähes täysin Kuksan kaltainen ympäristö, jonka avulla voi testata erilaisia Kuksan ominaisuuksia, kuten rajapintoja. Kuksan demoympäristössä ei ole oikeita henkilötietoja, vaan kaikki jäsenten tiedot on anonymisoitu. Organisaatiot, kuten piirit ja lippukunnat löytyvät demosta samanlaisina kuin Kuksastakin.

Kuksan demoympäristöön kirjaudutaan PartioID-tunnuksilla (Huom! Demoympäristöön kirjaudutaan eri PartioID-tunnuksilla kuin varsinaiseen Kuksaan). Rekisteröidäksesi PartioID-tunnukset Kuksan demoympäristöön, sinut täytyy lisätä rekisteriin, jonka jälkeen voit rekisteröidä tunnukset (demoympäristön) jäsennumerolla ja sähköpostilla. Jos tarvitset tunnukset demoympäristöön, ota yhteyttä Anniin Suomen Partiolaisten toimistolla (anni.schalin@partio.fi).

Jos tarvitset apua PartioID:n luomiseen, löydät ohjeet täältä. Ohjeet on kirjoitettu varsinaista Kuksaa ja PartioID:tä varten, mutta toimivat yhtä lailla demoympäristössäkin.

Partion github

Partiolaisten graafinen ilme ja materiaalit

Projektiryhmä ja yhteystiedot

  • Mikko Pöri, projektipäällikkö, kasvatusvaliokunta, 0407374087, mikko.pori@partio.fi
  • Anni Schalin, projektikoordinaattori, 044 7660358, anni.schalin@partio.fi