Valikko

UKK

Q: Kenelle partiosovellus on tarkoitettu?

A: Partiosovellusta voi käyttää kaikki ryhmänjohtajat ja partiolaiset, mutta ensimmäisen version tärkeimmät kohderyhmät ovat seikkailijat, tarpojat sekä samoajat.

Ei-vielä-partiolaisille tulee oma näkymä, jossa voi selata partio-ohjelmaa.


Q: Milloin sovellus on valmis?

A: Sovelluksen ensimmäisen version on tarkoitus ilmestyä vuoden 2019 aikana.

 

Q: Millä laitteilla sitä voi käyttää?

A: Partiosovellus avataan selaimessa ja siihen kirjaudutaan partioID:llä. Sovellus on suunniteltu helppokäyttöiseksi kaikilla laitteilla, erityisesti mobiililaitteilla.

 

Q: Miten ryhmänjohtaja voi hyödyntää sovellusta?

A: Ryhmänjohtaja voi hyödyntää muiden jakamia vinkkejä ja materiaalia aktiviteettien suunitteluun. Ryhmänjohtaja voi myös saada suoria ehdotuksia ryhmänsä toivomista aktiviteeteista.

 

Q: Ketkä näkevät, mitä olen tehnyt?

A: Muut ryhmäläiset näkevät nimeni ja kuvani (jos sellainen on), lippukuntani johtajat näkevät tehdyt aktiviteetit. Sovelluksessa näkyy ainoastaan nimi, ikäkausi, ryhmä sekä tehdyt aktiviteetit.

 

Q: Miksi valitsitte tavoitteeksi pwa-sovelluksen?

Pwa on valittu sen takia ettei tarvitsisi tehdä erillisiä natiivisovelluksia tai geneeristä natiivisovellusframeworkkiä. Pwa on myös valittu, jotta toimisi useimmilla selaimilla ja päätelaitteilla appsin omaisesti, ml. offline toiminto ja push-notifikaatiot, jotka ovat metsässä ja merellä huonojen nettiyhteyksien päässä liikkuville partiolaisille tärkeitä.

Monet esim. tästä pwa-checklististä toki ovat aika yleisiä www-sovelluskriteereitä:
https://developers.google.com/web/progressive-web-apps/checklist
mutta ei siitäkään haittaa ole.

Tuki on kehittymässä koko ajan paremmaksi, ja nyt valitulla teknologialla on tarkoitus pärjätä useamman vuoden verran (jopa 5-10 v.?). Pwa -tuki on olemassa tällä hetkellä Chrome, Safari, Firefox ja Edge -sovelluksilla: https://vaadin.com/pwa/learn/browser-support

Q: Onko siis tämä partio-ohjelmasovellus jossain vaiheessa korvaamassa Ryhmä-toiminnot kokonaan?

On. Merkinnät korvataan vuoden 2019 aikana ja toiminnansuunnittelu sekä läsnäolomerkinnät vuoden 2020 aikana.