Perhe osaa pyytää apua hätätilanteessa. Lapsi osaa laittaa laastarin. Aikuinen osaa toimia yleisimmissä lasten ensiaputilanteissa.

Valikko

Koko perheen ensiapu


Tavoite:

Perhe osaa pyytää apua hätätilanteessa. Lapsi osaa laittaa laastarin. Aikuinen osaa toimia yleisimmissä lasten ensiaputilanteissa.

Kuvaus:

Perhe varautuu ensiapu- ja hätätilanteisiin, jotta tilanteen osuessa kohdalle ollaan valmiimpia. Tyypillisiä ensiaputilanteita voivat olla: haava, kuhmu, vierasesine nenässä, myrkytykset (pesuaineet, lääkkeet, huonekasvit), palovammat ja nenäverenvuoto. On myös tärkeää tunnistaa tarve mennä lääkäriin ja soittaa 112.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kololla
Kesto 1 – 2 tuntia
Johtajan tehtävä: Ohjaaja huolehtii tarvikkeet (esim. laastarit) tapaamiseen. Hän huolehtii, etteivät lapset saa tapaamisesta vaarallisia ideoita. Ei siis kannata kertoa lapsille että nenään voi tunkea esineitä tai missä lääkkeitä säilytetään. Saattaakin olla hyvä jakaantua osaksi aikaa tapaamista aikuiset ja lapset erilleen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Arjen taidot

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Aikuiset opettelevat ensiapua omalla porukallaan. Lapset piirtävät sillä aikaa hahmoja ja liimaavat niille tarroja laastareiksi. Harjoituksessa voi käyttää myös valmiita värityskuvia.

Nallesairaala. Nallesairaala on paikka, jossa lapset hoitavat pehmolelujaan. Lelut voivat saada lääkärintodistuksen kotiin vietäväksi.

Johtaja hankkii paikalle asiantuntijan harjoittelemaan vanhempien kanssa miten toimia. Vanhemmat voivat esittää kysymyksiä ja lapset laastaroida samaan aikaan toisaalla.

Lisää vinkki

Liite