Perhe tutustuu yhdessä uuteen kädentaitotekniikkaan. Lapsi harjoittelee karkeamotorisia kädentaitoja.

Valikko

Huovuttaminen


Tavoite:

Perhe tutustuu yhdessä uuteen kädentaitotekniikkaan. Lapsi harjoittelee karkeamotorisia kädentaitoja.

Kuvaus:

Perhe valmistaa tuotteen lampaanvillasta huovuttamalla.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kololla
Kesto 1 – 2 tuntia
Johtajan tehtävä: Johtaja varaa kokoukseen tarvittavat välineet. Johtaja testaa huovutusta itse etukäteen tai huolehtii, että paikalla on joku taidon taitava henkilö. Johtaja ohjaa aikuisia auttamaan ja kannustamaan lapsia huovutusprosessissa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kädentaidot

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Neulahuovutus. Perhepartiolaiset laittavat piparkakkumuotin sisälle huovutusvillaa. He painelevat huovutusneulalla huovutusvillaa niin kauan, kunnes sisältö on jämäkkä. Painelua helpottamaan huovutusneulan voi kiinnittää esimerkiksi viinipullon korkkiin. Valmiin työn pintaan voi ommella vaikka heijastinkangasta, niin saa hienon heijastimen.

Rytmimuna. Johtaja varaa levyhuovutukseen sopivaa villaa, pääsiäismunakoteloita, riisiä ja kuumaa mäntysuopavettä. Johtaja kokeilee rytmisoittimen valmistamista etukäteen. Rytmisoitin huovutetaan hankaamalla märkää villaa lattiaa vasten tai käsiä vasten. Villan sisälle kääritään riisillä neljännekseen täytetty pääsiäismunakotelo. Kostean villan päälle kääritään kerros kuivaa villaa ja hierotaan voimakkaasti kunnes munakoteloa ei enää näy.

Lisää vinkki

Liite