Perhe havaitsee luonnon tarjoamat mahdollisuudet erilaisiin yhteisiin tekemisiin. Perhepartion jäsenten luontosuhde vankistuu.

Valikko

Luonnonmateriaaleista rakentaminen


Tavoite:

Perhe havaitsee luonnon tarjoamat mahdollisuudet erilaisiin yhteisiin tekemisiin. Perhepartion jäsenten luontosuhde vankistuu.

Kuvaus:

Perhepartioryhmä rakentaa yhdessä luonnonmateriaaleista.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Ulkona
Kesto 1 - 4 tuntia
Johtajan tehtävä: Johtaja auttaa perhettä löytämään erilaiset mahdollisuudet, joita luonto tarjoaa. Hän tuo mukanaan tarvittavat työkalut ja materiaalit. Johtaja kehottaa osallistujia tuomaan kokoukseen sopivat vaatteet ja varusteet.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Luontotaidot

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Taidetta luonnosta. Perheet rakentavat patsaita tai tauluja luonnon materiaaleista. Johtajan tehtävänä on muistuttaa, että eläviä kasveja tai puita ei saa vahingoittaa taiteen teossa. Ryhmä voi kuvata tekemänsä teokset ja jakaa ne esimerkiksi lippukunnan sosiaalisessa mediassa.

Maja. Perhepartioryhmä rakentaa metsään majan. Maja voi olla kertakäyttöinen tai sinne voidaan palata useamman kerran toimintavuoden aikana.

Hiekkalinna. Perhepartioryhmä kokoontuu hiekkarannalla, hiekkakuopalla tai vastaavalla. Perheiden tai koko ryhmän tehtävänä on rakentaa mahdollisimman komea hiekkalinna. Aktiviteetti sopii hyvin toteutettavaksi syksyllä, jolloin linnaan saa helposti koristeita ruskan värjäämistä lehdistä.

Lisää vinkki

Liite