Perhe havaitsee luonnon tarjoamat mahdollisuudet erilaisiin yhteisiin tekemisiin. Perhepartion jäsenten luontosuhde vankistuu.

Valikko

Luonnonmateriaaleista rakentaminen


Tavoite:

Perhe havaitsee luonnon tarjoamat mahdollisuudet erilaisiin yhteisiin tekemisiin. Perhepartion jäsenten luontosuhde vankistuu.

Kuvaus:

Perhepartioryhmä rakentaa yhdessä luonnonmateriaaleista.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Ulkona
Kesto 1 - 4 tuntia
Johtajan tehtävä: Johtajan tärkein tehtävä on huolehtia turvallisuudesta aktiviteetin aikana. Johtaja rohkaisee perheitä antamaan lapsille mahdollisuuden kokeilla rannan tarjoamia mahdollisuuksia. Hän selvittää etukäteen, että kalastusvälineitä saadaan mukaan riittävästi. Jos ryhmän keskuudesta ei löydy kalastajia, johtaja voi pyytää mukaan kalastuksen osaajaa lippukunnan johtajistosta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Luontotaidot

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Hiekkalinna. Perhepartioryhmä kokoontuu hiekkarannalla, hiekkakuopalla tai vastaavalla. Perheiden tai koko ryhmän tehtävänä on rakentaa mahdollisimman komea hiekkalinna. Aktiviteetti sopii hyvin toteutettavaksi syksyllä, jolloin linnaan saa helposti koristeita ruskan värjäämistä lehdistä.

Maja. Perhepartioryhmä rakentaa metsään majan. Maja voi olla kertakäyttöinen tai sinne voidaan palata useamman kerran toimintavuoden aikana.

Taidetta luonnosta. Perheet rakentavat patsaita tai tauluja luonnon materiaaleista. Johtajan tehtävänä on muistuttaa, että eläviä kasveja tai puita ei saa vahingoittaa taiteen teossa. Ryhmä voi kuvata tekemänsä teokset ja jakaa ne esimerkiksi lippukunnan sosiaalisessa mediassa.

Lisää vinkki

Liite