Perhe osaa pystyttää majoitteen yhdessä.

Valikko

Majoitteen pystyttäminen


Tavoite:

Perhe osaa pystyttää majoitteen yhdessä.

Kuvaus:

Perhe harjoittelee yleisimpien majoitteiden pystyttämistä ja purkamista. Esimerkiksi laavu sopii hyvin mukaan perhepartion kokouksiin, sillä sen sisällä on kiva syödä eväitä ja leikkiä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Ulkona
Kesto 1 – 2 tuntia
Johtajan tehtävä: Johtaja huolehtii, että kokouksessa on mukana riittävä määrä majoitteita, jotta jokainen pääsee kokeilemaan pystyttämistä. Hyviä pystytettäviä ovat esimerkiksi laavut, vaellusteltat ja perheiden omat teltat. Johtaja varaa mukaan myös puukon tai valmiita kiiloja, jotta majoite saadaan pystytettyä. Johtaja neuvoo perhettä yhteistyöhön pystytyksessä."

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Retkeilytaidot

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Tämä aktiviteetti sopii hyvin toteutettavaksi perhepartioryhmän ja sudenpentulauman yhteistyönä. Kun teltta on saatu pystyyn, voi ryhmä sytyttää kamiinaan tulet ja nauttia eväitä teltan lämmössä.  

Puoljoukkueteltan pystytys sopii hyvin esimerkiksi yöretkelle, jotta siitä saadaan nauttia vähän pidempään.

Perheet pystyttävät yhdessä puoljoukkueteltan. Johtajan tehtävänä on huolehtia, että jokainen saa osallistua.

Jokainen perhe ottaa kokoukseen mukaansa kotoa oman teltan. Johtaja varaa mukaan tarvittaessa lippukunnan telttoja. Perheet harjoittelevat yhdessä oman majoitteensa pystyttämistä. Samalla he tutustuvat erilaisiin majoitteisiin.

Perhe pystyttää laavun. Se etsii yhdessä sopivat kepit ja kiilat sekä valitsee laavulle sopivan paikan. Lopuksi perhe pakkaa laavun takaisin pakkaukseensa.

Lisää vinkki

Liite