Perhe osaa tehdä ja sytyttää nuotion turvallisesti.

Valikko

Nuotion sytyttäminen


Tavoite:

Perhe osaa tehdä ja sytyttää nuotion turvallisesti.

Kuvaus:

Perhe pilkkoo nuotiopuut sopiviksi, valmistaa sytykkeet tai etsii ne luonnosta. Perhe sytyttää nuotion ja sammuttaa sen lopuksi turvallisesti.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Ulkona
Kesto 1 – 2 tuntia
Johtajan tehtävä: Johtaja hankkii polttopuut sekä ottaa mukaan tulitikut. Hän varmistaa, että mukana on myös kirves, saha ja puukkoja. Johtaja kertoo perheille nuotion tekemisen turvallisuusohjeita. Lisäksi hän kertoo, millainen nuotio kannattaa rakentaa. Johtaja kannustaa perheitä ottamaan lapset mukaan sopiviin tehtäviin (puukon käyttö, sytykkeiden haku, tulitikun sytyttäminen...).

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Retkeilytaidot

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Nuotion tekeminen sopii hyvin lähes jokaisen kerran ohjelmaan evästaukoa ilahduttamaan. Nuotion sytyttäminen voidaan toteuttaa esimerkiksi niin, että yksi perhe vuorollaan on johtajan kanssa vastuussa nuotion sytyttämisestä.

Perhe sytyttää nuotion. Jokainen etsii itselleen sopivan tikun, jonka avulla paistetaan vaahtokarkkeja. Aikuinen auttaa lasta veistämään tikun kärjen.

Perhe rakentaa nuotion lähtökohtaisesti liian isoista puista, jolloin aikuinen pääsee pilkkomaan puita ja lapset näkevät miten polttopuut syntyvät.

Lisää vinkki

Liite