Samoaja kasvattaa itsenäisyyttään ja itsevarmuuttaan kodin pienten korjaustöiden hoitamisessa. Samoaja vastustaa uusavuttomuutta ja töiden sukupuolisidonnaisuutta.

Valikko

Kodin korjaustyöt haltuun


Tavoite:

Samoaja kasvattaa itsenäisyyttään ja itsevarmuuttaan kodin pienten korjaustöiden hoitamisessa. Samoaja vastustaa uusavuttomuutta ja töiden sukupuolisidonnaisuutta.

Kuvaus:

Samoaja tekee pieniä kodin korjaustöitä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Kädentaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja järjestää vartiolle tarvittavat välineet aktiviteetin tekemistä varten. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on auttaa vartionjohtajaa. Vartionjohtaja tai luotsi huolehtivat myös siitä, että paikalla on joku, joka osaa tarvittaessa auttaa opeteltavassa taidossa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Arki hallussa

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Toimin remonttireiskana. Huollan tai korjaan jotain kotona / kololla / kämpällä, esim. lampun vaihto, sulakkeen vaihto, tapetointi, maalaus, oven kahvan kiristys, taulujen kiinnittäminen tai seinän reiän paikkaaminen. Apua työn toteuttamiseen kannattaa kysyä luotsilta, lippukunnan vanhemmilta johtajilta tai omilta vanhemmilta. Myös netistä löytyy ohjeita eri tehtäviin.

Opettelemme vaihtamaan tai paikkaamaan polkupyörän, mopon tai auton renkaan. Jos taitoa ei vielä löydy omasta ryhmästä, pyytäkää paikalle esimerkiksi jonkun huoltaja tai lippukunnan kokenut konkari, jolla on taidot hallussa. Renkaanvaihtopiste on myös hyvä varainkeruutempaus talven tai kevään korvalla.

Lisää vinkki

Liite