Samoaja osaa hyödyntää tietoteknisiä ympäristöjä arjen toiminnassaan ja helpottaa siten arkeaan.

Valikko

Tietotekninen ympäristö haltuun


Tavoite:

Samoaja osaa hyödyntää tietoteknisiä ympäristöjä arjen toiminnassaan ja helpottaa siten arkeaan.

Kuvaus:

Samoaja opettelee käyttämään erilaisia tietoteknisiä ympäristöjä. Samoaja tutustuu / syventää tietojaan mm. sähköisestä kalenterista, projektityökaluista ja pilvipalveluista.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Arjen taidot
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja valmistelee ja alustaa aktiviteetin. Vartionjohtaja voi kysyä apua tai pyytää alustajaksi esimerkiksi kokeneemman aikuisen tai vaeltajan. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartionjohtajaa valmistautumisessa ja toteutuksessa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Arki hallussa

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sähköinen kalenteri: Luomme ryhmälle yhdessä sähköisen kalenterin, johon annetaan kaikille vartion jäsenille käyttöoikeus. Jaamme sen näkymään käyttämissämme mobiililaitteissa. Kalenteriin lisätään kaikki vartiota koskevat tapahtumat. Tutkimme mitä muita sähköisiä kalentereita partiossa on. Asetan sopivat sähköiset kalenterit käyttööni.

Todo-listat: Miten hallitset tällä hetkellä sitä, mitä asioita sinun on milloinkin hoidettava? Mitä erilaisia tapoja tehdä muistilistoja on? Mitä muistilistoja vanhempani käyttävät? Entä lippukunnan johtajisto? Jotkut muut aikuiset? Kokeilen muutamaa erilaista muistilistaa ja valitsen niistä minulle sopivan ja aloitan sen käyttämisen.

Pilvipalvelut: Jaamme kokemuksiamme eri pilvipalveluista. Mitä etuja ja heikkouksia niillä on verrattuna toisiinsa? Miksi pilvipalvelut ovat ylipäätään hyödyllisiä? Sisältyykö niihin riskejä? Millaisten asioiden säilyttämiseen palvelut soveltuvat? Jos minulla ei ole vielä käytössä mitään pilvipalvelua, otan yhden niistä käyttööni.

Kokeilemme koodausta jonkin netistä löytyvän ohjeen avulla. Hyvä partiosivusto on http://girlscoutcoders.org.

Lisää vinkki

Liite