Samoaja ymmärtää tuulen vaikutuksen veneen ohjaamiseen ja osaa irtaantua sekä kiinnittäytyä rantaan, laituriin, ankkuriin ja poijuun.

Valikko

Kaijaan ja kaijasta


Tavoite:

Samoaja ymmärtää tuulen vaikutuksen veneen ohjaamiseen ja osaa irtaantua sekä kiinnittäytyä rantaan, laituriin, ankkuriin ja poijuun.

Kuvaus:

Samoaja opettelee ymmärtämään tuulen vaikutuksen veneen ohjailuun sekä harjoittelee irtaantumista ja kiinnittäytymistä rantaan, laituriin, ankkuriin ja poijuun.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Vesillä
Taitoalueet Vesillä liikkuminen
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja sopii mahdollisuudesta harjoitella sopivan kouluttajan kanssa. Luotsin tehtävä: Luotsi voi toimia aluksen päällikkönä sekä opastaa ja valvoa. Jos luotsi ei itse ole asian taitaja, huolehtii hän yhdessä vartionjohtajan kanssa paikalle jonkun asian osaavan henkilön.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Försti

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Harjoittelemme yhdessä vartiomme kanssa lippukunnan veneen ohjailua irti rannasta, laiturista, ankkurista ja poijusta sekä niihin takaisin erilaisissa tuuliolosuhteissa. Tähän harjoitteluun kuluu useampi kerta, mutta sen voi yhdistää muiden aktiviteettien toteuttamiseen.

Pyydämme lippukunnan alusta pitkään ohjannutta henkilöä kertomaan siitä, miten kyseinen alus käyttäytyy millaisella säällä. Tarkoitus on, että opettelemme ymmärtämään aluksen ominaisuuksien ja tuuliolosuhteiden vaikutuksen ohjaamiseen.

Lisää vinkki

Liite