Samoaja osaa toimia joutuessaan merihätään tai päätyessään veden varaan. Hän osaa hätämerkit ja hätäkutsun. Samoaja osaa hypotermiaan ja alilämpöisyyteen liittyvät ensiaputoimet.

Valikko

Meripelastus


Tavoite:

Samoaja osaa toimia joutuessaan merihätään tai päätyessään veden varaan. Hän osaa hätämerkit ja hätäkutsun. Samoaja osaa hypotermiaan ja alilämpöisyyteen liittyvät ensiaputoimet.

Kuvaus:

Samoaja opettelee hätämerkkien antoa. Hän harjoittelee toimia veden varaan jouduttaessa sekä huddling- ja help -asennot. Samoaja kertaa tai harjoittelee antamaan ensiapua hypotermiasta tai alilämpöisyydestä kärsivälle potilaalle.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: Ensiapu Itsestä huolehtiminen turvallisuus vesilla-liikkuminen
Kesto:
Kasvatustavoitteet: ihmissuhteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja vetää harjoitukset. Luotsin tehtävä: Luotsi huolehtii harjoittelun turvallisuudesta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Försti

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Harjoittelemme uimaan pelastusliivit yllä. Tämän aktiviteetin voi toteuttaa myös uimahallissa. Harjoittelemme samalla yhdessä huddling- ja help -asennot.

Tutustumme lippukuntamme aluksen hätämerkinantolaitteisiin ja radiokalustoon. Radiopuhelin ja yksilippu -aktiviteetissa opetellaan tarkemmin radiopuhelimen käyttöä, mutta tässä aktiviteetissa harjoitellaan hälyttämään puhelimalla apua. Muistamme, että hätäviestiä tai -merkkejä ei koskaan lähetetä tai käytetä turhaan. Etsimme välineiden sijainnin aluksella ja opettelemme aluksen kipparin tai päällikön johdolla käyttämään niitä.

Opettelemme tunnistamaan hypotermian ja harjoittelemme hypotermiapotilaan käsittelyä ja elvytystä. Mietimme samalla, miten voimme itse välttää hypotermiatilaan joutumista. Ohjeita hypotermiapotilaalle annettavasta ensiavusta löytyy Terveyskirjaston ja SPR:n nettisivuilta.

Lisää vinkki

Lisää liite