Samoaja osaa ennustaa säätä pilvien ja muiden luonnonmerkkien perusteella sekä osaa käyttää eri sääpalveluja tukenaan reittisuunnitelman teossa.

Valikko

Ohutta yläpilveä


Tavoite:

Samoaja osaa ennustaa säätä pilvien ja muiden luonnonmerkkien perusteella sekä osaa käyttää eri sääpalveluja tukenaan reittisuunnitelman teossa.

Kuvaus:

Vartio opettelee tunnistamaan eri pilvimuotoja ja ennustamaan säätä luonnonmerkkien mukaan.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Metsässä Ulkona Vesillä
Taitoalueet Luonto Vesillä liikkuminen
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja suunnittelee ja vetää harjoitukset. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on auttaa vartionjohtajaa suunnittelussa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Försti

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartionjohtaja kerää kuvia erilaisista pilvistä ja niihin liittyvistä sääennusteista. Muiden samoajien tehtävänä on arvuutella, millaista säätä mikäkin pilvityyppi ennustaa.

Voimme kokeilla sään ennustamista niin, että vertaamme lehden tai internetin sää- ja rintamakarttoja omiin havaintoihimme siitä, miten erityyppiset pilvet seuraavat toisiaan.

Ilmatieteenlaitoksen nettisivuilta löytyy paljon tietoa erilaisista sääilmiöistä ja sään ennustamisesta. Myös Olli Aulion teos Suuri retkeilykirja avaa asiaa ulkonaliikkujan näkökulmasta.

Tutustumme erilaisiin netistä löytyviin sääpalveluihin. Käytämme eri palveluja hyväksemme reittisuunnitelman teossa. Samalla vertailemme, mitä eroja palveluissa on ja mikä palveluista vaikuttaa parhaimmalta.

Lisää vinkki

Liite