Samoaja osaa ennustaa säätä pilvien ja muiden luonnonmerkkien perusteella sekä osaa käyttää eri sääpalveluja tukenaan reittisuunnitelman teossa.

Valikko

Ohutta yläpilveä


Tavoite:

Samoaja osaa ennustaa säätä pilvien ja muiden luonnonmerkkien perusteella sekä osaa käyttää eri sääpalveluja tukenaan reittisuunnitelman teossa.

Kuvaus:

Vartio opettelee tunnistamaan eri pilvimuotoja ja ennustamaan säätä luonnonmerkkien mukaan.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: luonto vesilla-liikkuminen
Kesto:
Kasvatustavoitteet: Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja suunnittelee ja vetää harjoitukset. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on auttaa vartionjohtajaa suunnittelussa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Försti

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Tutustumme erilaisiin netistä löytyviin sääpalveluihin. Käytämme eri palveluja hyväksemme reittisuunnitelman teossa. Samalla vertailemme, mitä eroja palveluissa on ja mikä palveluista vaikuttaa parhaimmalta.

Ilmatieteenlaitoksen nettisivuilta löytyy paljon tietoa erilaisista sääilmiöistä ja sään ennustamisesta. Myös Olli Aulion teos Suuri retkeilykirja avaa asiaa ulkonaliikkujan näkökulmasta.

Voimme kokeilla sään ennustamista niin, että vertaamme lehden tai internetin sää- ja rintamakarttoja omiin havaintoihimme siitä, miten erityyppiset pilvet seuraavat toisiaan.

Vartionjohtaja kerää kuvia erilaisista pilvistä ja niihin liittyvistä sääennusteista. Muiden samoajien tehtävänä on arvuutella, millaista säätä mikäkin pilvityyppi ennustaa.

Lisää vinkki

Lisää liite