Samoaja osaa käyttää veneen viestivälineitä ja toimia oikein hätätilanteessa.

Valikko

Radiopuhelin ja yksilippu


Tavoite:

Samoaja osaa käyttää veneen viestivälineitä ja toimia oikein hätätilanteessa.

Kuvaus:

Samoaja suorittaa viestikurssin tai harjoittelee sitä vastaavat tiedot sekä viestiliikenteen perusteet. Tämän jälkeen hän osaa hätätilanteessa käyttää oman lippukuntansa aluksen radiokalustoa, esimerkiksi VHF-radiopuhelinta. Samoaja opettelee lisäksi tuntemaan tärkeimmät viestilipuilla annettavat yksilippusignaalit.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Vesillä
Taitoalueet Turvallisuus Vesillä liikkuminen Viestintä
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja johtaa suunnittelua ja huolehtii tarvittavista välineistä. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on auttaa samoajia löytämään itselleen sopivia johtamistehtäviä. Luotsi toimii tarvittaessa samoajan taustatukena hänen tehdessään johtamistehtävää.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Försti

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Osallistumme viestikurssille. Jos viestikurssia ei järjestetä omassa piirissä, pyydämme lippukunnan koulutusvastaavaa etsimään mahdollisuuksia osallistua muiden piirien järjestämille kursseille. Kurssin jälkeen kokeilemme käyttää lippukunnan aluksen radiokalustoa. Muistamme, että emme koskaan harjoittele hätäviestiä käyttämällä.

Harjoittelemme tuntemaan tärkeimmät viestilipuilla annettavat yksilippusignaalit. Vartionjohtaja huolehtii asian kouluttamisesta. Hän voi esimerkiksi valmistaa pelin lipuista tai voimme yhdessä tehdä Kimin kokeita lipuilla ne ensin opeteltuamme. Pääasia on, että lippujen merkitys painuu mieleen. Tarvittaessa kertaamme lippujen kiinnittämisen aluksella. Tällöin muistamme, että hätäviestejä ei nosteta turhaan näkyville. Harjoittelussa käytämme jotakin muuta viestiä.

Jos emme pysty osallistumaan viestikurssille, pyydämme lippukunnan aluksen viestintäkaluston ja radion käytön osaavan henkilön pitämään meille koulutuksen. Koulutuksessa opimme käyttämään radiota sekä liikennöimään uusimman puheohjeen mukaisesti.

Lisää vinkki

Liite