Samoaja tuntee aluksen jätteiden käsittelyä koskevat ohjeet sekä tuntee sen harmaavesi- ja mustavesijärjestelmän käytön sekä jätevesien tyhjennyksen.

Valikko

Roska, harmaavesi ja septi


Tavoite:

Samoaja tuntee aluksen jätteiden käsittelyä koskevat ohjeet sekä tuntee sen harmaavesi- ja mustavesijärjestelmän käytön sekä jätevesien tyhjennyksen.

Kuvaus:

Samoaja tutustuu huvialusten jätteidenkäsittelyä koskeviin säännöksiin sekä veneen jätejärjestelmiin.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Vesillä
Taitoalueet Vesillä liikkuminen
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Vastuu elinympäristöstä
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja tutustuu etukäteen jätteidenkäsittelyn virallisiin säännöksiin ja ohjeisiin. Hän poimii niistä keskeisimmät asiat ja opettaa ne muille samoajille. Vartionjohtaja selvittää etukäteen käytänteet lippukunnan aluksen jätevesien tyhjentämisestä tai pyytää paikalle mukaan asian osaavat henkilön. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartionjohtajaa poimimaan lainsäädännön keskeisimmät asiat sekä huolehtimaan riittävästi koulutuksesta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Försti

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Tämän aktiviteetin oppii parhaiten käytännössä. Suuntaamme lippukunnan aluksen kanssa paikkaan, jossa on septityhjennysmahdollisuus ja opettelemme asian käytännössä. Samalla vartionjohtajalla on hyvä tilaisuus kertoa jätevesiin liittyvästä lainsäädännöstä.

Erilaisilla aluksilla on eroja jätevesien tyhjennyssysteemeissä. Tarjoudumme muiden lippukuntien tai esimerkiksi perheidemme veneiden jätevesien tyhjentäjiksi, jotta erilaiset systeemit tulevat myös tutuiksi.

Lisää vinkki

Liite