Samoaja tuntee aluksen jätteiden käsittelyä koskevat ohjeet sekä tuntee sen harmaavesi- ja mustavesijärjestelmän käytön sekä jätevesien tyhjennyksen.

Valikko

Roska, harmaavesi ja septi


Tavoite:

Samoaja tuntee aluksen jätteiden käsittelyä koskevat ohjeet sekä tuntee sen harmaavesi- ja mustavesijärjestelmän käytön sekä jätevesien tyhjennyksen.

Kuvaus:

Samoaja tutustuu huvialusten jätteidenkäsittelyä koskeviin säännöksiin sekä veneen jätejärjestelmiin.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: vesilla-liikkuminen
Kesto:
Kasvatustavoitteet: Vastuu elinympäristöstä
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja tutustuu etukäteen jätteidenkäsittelyn virallisiin säännöksiin ja ohjeisiin. Hän poimii niistä keskeisimmät asiat ja opettaa ne muille samoajille. Vartionjohtaja selvittää etukäteen käytänteet lippukunnan aluksen jätevesien tyhjentämisestä tai pyytää paikalle mukaan asian osaavat henkilön. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartionjohtajaa poimimaan lainsäädännön keskeisimmät asiat sekä huolehtimaan riittävästi koulutuksesta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Försti

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Erilaisilla aluksilla on eroja jätevesien tyhjennyssysteemeissä. Tarjoudumme muiden lippukuntien tai esimerkiksi perheidemme veneiden jätevesien tyhjentäjiksi, jotta erilaiset systeemit tulevat myös tutuiksi.

Tämän aktiviteetin oppii parhaiten käytännössä. Suuntaamme lippukunnan aluksen kanssa paikkaan, jossa on septityhjennysmahdollisuus ja opettelemme asian käytännössä. Samalla vartionjohtajalla on hyvä tilaisuus kertoa jätevesiin liittyvästä lainsäädännöstä.

Lisää vinkki

Lisää liite