Samoaja oppii ohjaamaan nuorempia ikäkausia partiotaitokilpailuihin valmistautumisessa ja tehtäväluetteloon tutustumisessa. Hän oppii huomioimaan myös kilpailuihin liittyviä asioita kuten ilmoittautumiset ja kyyditysten järjestämiset.

Valikko

PT-kisoissa seikkailijoiden tai tarpojien kanssa


Tavoite:

Samoaja oppii ohjaamaan nuorempia ikäkausia partiotaitokilpailuihin valmistautumisessa ja tehtäväluetteloon tutustumisessa. Hän oppii huomioimaan myös kilpailuihin liittyviä asioita kuten ilmoittautumiset ja kyyditysten järjestämiset.

Kuvaus:

Samoaja ohjaa tarpojavartiotaan tai seikkailijavartiotaan partiotaitokilpailuihin valmistautumisessa. Hän neuvoo nuorempiaan tehtäväluettelon tutkimisessa ja yhdessä tarpojien kanssa kasaa tarvittavat varusteet kilpailua varten. Samoaja huolehtii myös vartion taitojen viime hetken treenauksesta, ilmoittautumisen kilpailuihin ja kyyditykset kilpailupaikalle. Kilpailun jälkeen vartio pohtii, mikä onnistui ja missä voisi toimia toisin ensi kerralla.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: organisointitaidot Partiokulttuuri Retkeily vuorovaikutustaidot
Johtamistaito: Itsensä johtamisen taidot Organisointitaidot Vuorovaikutustaidot
Kesto:
Kasvatustavoitteet: ihmissuhteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Ryhmässä toimiminen
Johtajan tehtävä: Luotsin tehtävä: Luotsi toimii tarvittaessa samoajan taustatukena hänen tehdessään johtamistehtävää.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Isona pienemmälle

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Varsinaisena kisapäivänä ohjaan vartiota kisakeskuksella ilmoittautumisen ja lähtöön siirtymisen yhteydessä. Kisan ajan kannustan ryhmää ja huolehdin siitä, että jokainen pääsee osallistumaan tehtäviin. Kisan jälkeen varmistan, että jokainen pääsee turvallisesti kotiin ja että lainassa olleet välineet palautuvat huolettuina oikeaan paikkaan. Kisavartion kilpailun jälkeisessä kokouksessa on hyvä käyttää aikaa sen pohtimiseen, missä asioissa kisoissa onnistuttiin ja missä voisi toimia toisin seuraavalla kerralla.

Osallistun partiotaitokilpailuun seikkailijavartion saattajana tai tarpojavartion johtajana. Ennen kilpailua kannattaa käydä varusteluetteloa lävitse yhdessä kisavartion kanssa sekä tutustua tehtäväluetteloon. Vinkkejä tutustumiseen löytyy esimerkiksi samoajien Partiotaitokisat-taskun aktiviteeteista. Voi myös kysyä kokeneemmilta kisaajilta neuvoja siihen mihin seikkoihin esimerkiksi tehtäväluettelossa kannattaa kiinnittää huomiota ja mitä varusteita kannattaa ottaa mukaan varusteluettelon ulkopuolelta. Autan kisavartiota kokoamaan tarvittavat välineet.

Lisää vinkki

Lisää liite