Samoaja tutustuu seikkailijoiden tapaan toimia ja harjoittelee vastuun kantamista. Hän on esimerkkinä nuoremmille partiolaisille.

Valikko

Seikkailijoita johtamassa


Tavoite:

Samoaja tutustuu seikkailijoiden tapaan toimia ja harjoittelee vastuun kantamista. Hän on esimerkkinä nuoremmille partiolaisille.

Kuvaus:

Samoaja tutustuu seikkailijoiden maailmaan vastaamalla itselleen sopivan kokoisesta seikkailijoiden johtamistehtävästä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen Terveys ja turvallisuus Toisten kunnioittaminen
Teemat Kiusaaminen Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja johtaa suunnittelua ja huolehtii tarvittavista välineistä. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa samoajia löytämään itselleen sopivia johtamistehtäviä. Luotsi toimii tarvittaessa samoajan taustatukena hänen tehdessään johtamistehtävää.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Isona pienemmälle

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Suunnittelemme ja toteutamme koulutuskokonaisuuden seikkailijoille heidän kokouksessaan. Ottakaa yhteyttä lippukunnan seikkailijavastavaan tai sampoihin. Selvittäkää, minkälaisen asian opettamiseen joukkueet kaipaavat apua. Kyseessä voi olla esimerkiksi suunnistuskoulutus ja suunnistusradan tekeminen seikkailijoille tai jonkin seikkailijoiden taitomerkin ympärille rakennettu kokonaisuus. Sopikaa yhdessä luotsinne tai seikkailijoiden johtajien kanssa johtamistehtävänne tavoitteet ja aikataulu. Varatkaa riittävästi aikaa kokonaisuuden suunnitteluun ja etukäteisvalmisteluihin. Usein sama asia kannattaa käydä lävitse monella eri tavalla ja kerraten. Esitelkää suunnitelmanne etukäteen luotsille tai seikkailijaryhmän johtajalle. Käyttäkää myös kokonaisuutenne jälkeen aikaa siihen, että arvioitte miten johtamistehtävänne onnistui.

Suunnittelemme ohjelmakokonaisuuden seikkailijaryhmän retkelle. Ottakaa yhteyttä lippukunnan seikkailijavastavaan tai sampoihin. Selvittäkää, milloin seikkailijoiden retkiä on tulossa ja minkä teeman ympärille retket rakentuvat. Seikkailijoiden ohjelma painottuu retkitaitojen oppimiseen, joten niistä saa hyviä ohjelmaideoita. Tai miksette kehittelisi seikkailijoille seikkailua vaikkapa jonkun televisio-ohjelman teemaan liittyen. Sopikaa yhdessä luotsinne tai seikkailijoiden johtajien kanssa johtamistehtävänne tavoitteet ja aikataulu. Varatkaa riittävästi aikaa kokonaisuuden suunnitteluun ja etukäteisvalmisteluihin. Usein sama asia kannattaa käydä lävitse monella eri tavalla ja kerraten. Esitelkää suunnitelmanne etukäteen luotsille tai seikkailijaryhmän johtajalle. Käyttäkää myös kokonaisuutenne jälkeen aikaa siihen, että arvioitte miten johtamistehtävänne onnistui.

Valmistamme ulkona olevan rastiradan seikkailijoille. Ottakaa yhteyttä lippukunnanseikkailijavastavaan tai sampoihin. Selvittäkää, minkälaisen asian ympärille seikkailijajoukkueet kaipaavat lisäkäsiä. Kyseessä voi olla esimerkiksi seikkailurata metsässä tai juuri opitun asian kertaamiseen liittyvä rastirata. Sopikaa yhdessä luotsinne tai seikkailijoiden johtajien kanssa johtamistehtävänne tavoitteet ja aikataulu. Varatkaa riittävästi aikaa radan suunnitteluun ja etukäteisvalmisteluihin. Esitelkää suunnitelmanne etukäteen luotsille tai seikkailijaryhmän johtajalle. Käyttäkää myös kokonaisuutenne jälkeen aikaa siihen, että arvioitte miten johtamistehtävänne onnistui.

Lisää vinkki

Liite