Samoaja tutustuu seikkailijoiden tapaan toimia ja harjoittelee vastuun kantamista. Hän on esimerkkinä nuoremmille partiolaisille.

Valikko

Seikkailijoita johtamassa


Tavoite:

Samoaja tutustuu seikkailijoiden tapaan toimia ja harjoittelee vastuun kantamista. Hän on esimerkkinä nuoremmille partiolaisille.

Kuvaus:

Samoaja tutustuu seikkailijoiden maailmaan vastaamalla itselleen sopivan kokoisesta seikkailijoiden johtamistehtävästä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen Terveys ja turvallisuus Toisten kunnioittaminen
Teemat Kiusaaminen Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on auttaa jokaista samoajaa löytämään itselleen sopivia johtamistehtäviä. Luotsi toimii tarvittaessa samoajan taustatukena hänen tehdessään johtamistehtävää.     

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Isona pienemmälle

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Valmistamme ulkona olevan rastiradan seikkailijoille. Otamme yhteyttä lippukunnan seikkailijavastavaan tai sampoihin. Selvitämme, minkälaisen asian ympärille seikkailijajoukkueet kaipaavat lisäkäsiä. Kyseessä voi olla esimerkiksi seikkailurata metsässä tai juuri opitun asian kertaamiseen liittyvä rastirata. Sovimme yhdessä luotsin tai seikkailijoiden johtajien kanssa johtamistehtävänne tavoitteet ja aikataulun. Varaamme riittävästi aikaa radan suunnitteluun ja etukäteisvalmisteluihin. Esittelemme suunnitelman etukäteen luotsille tai seikkailijaryhmän johtajalle. Käytämme myös kokonaisuuden jälkeen aikaa siihen, että arvioimme miten johtamistehtävä onnistui.                   

Suunnittelemme ja toteutamme koulutuskokonaisuuden seikkailijoille heidän kokouksessaan. Otamme yhteyttä lippukunnan seikkailijavastavaan tai sampoihin. Selvitämme, minkälaisen asian opettamiseen joukkueet kaipaavat apua. Kyseessä voi olla esimerkiksi suunnistuskoulutus ja suunnistusradan tekeminen seikkailijoille tai jonkin seikkailijoiden taitomerkin ympärille rakennettu kokonaisuus. Sovimme yhdessä luotsin tai seikkailijoiden johtajien kanssa johtamistehtävämme tavoitteet ja aikataulun. Varaamme riittävästi aikaa kokonaisuuden suunnitteluun ja etukäteisvalmisteluihin. Usein sama asia kannattaa käydä lävitse monella eri tavalla ja kerraten. Esittelemme suunnitelmamme etukäteen luotsille tai seikkailijaryhmän johtajalle. Käytämme myös kokonaisuutemme jälkeen aikaa siihen, että arvioimme miten johtamistehtävämme onnistui.          

Suunnittelemme ohjelmakokonaisuuden seikkailijaryhmän retkelle. Otamme yhteyttä lippukunnan seikkailijavastavaan tai sampoihin. Selvitämme, milloin seikkailijoiden retkiä on tulossa ja minkä teeman ympärille retket rakentuvat. Seikkailijoiden ohjelma painottuu retkitaitojen oppimiseen, joten niistä saa hyviä ohjelmaideoita. Voimme myös kehitellä seikkailijoille seikkailua vaikkapa jonkun televisio-ohjelman teemaan liittyen. Sovimme yhdessä luotsin tai seikkailijoiden johtajien kanssa johtamistehtävämme tavoitteet ja aikataulun. Varaamme riittävästi aikaa kokonaisuuden suunnitteluun ja etukäteisvalmisteluihin. Usein sama asia kannattaa käydä lävitse monella eri tavalla ja kerraten. Esittelemme suunnitelmamme etukäteen luotsille tai seikkailijaryhmän johtajalle. Käytämme myös kokonaisuutemme jälkeen aikaa siihen, että arvioimme miten johtamistehtävä onnistui.    

Lisää vinkki

Liite