Samoaja tutustuu sudenpentujen tapaan toimia ja harjoittelee vastuun kantamista. Hän on esimerkkinä nuoremmille partiolaisille.

Valikko

Sudenpentuja johtamassa


Tavoite:

Samoaja tutustuu sudenpentujen tapaan toimia ja harjoittelee vastuun kantamista. Hän on esimerkkinä nuoremmille partiolaisille.

Kuvaus:

Samoaja tutustuu sudenpentujen maailmaan vastaamalla itselleen sopivan kokoisesta sudenpentujen johtamistehtävästä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen Terveys ja turvallisuus Toisten kunnioittaminen
Teemat Kiusaaminen Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on auttaa jokaista samoajaa löytämään itselleen sopivia johtamistehtäviä. Luotsi toimii tarvittaessa samoajan taustatukena hänen tehdessään johtamistehtävää.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Isona pienemmälle

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Järjestämme sudenpennuille retken sovitun teeman ympärille. Otamme yhteyttä lippukuntammakeloihin ja kysymme, voisimmeko organisoida sudenpennuille retken. Muistamme olla ajoissa liikkeellä. Sovimme akelan kanssa retken tavoitteista, teemasta, mainonnasta ja siitä, kuka huolehtii mistäkin asiasta retken aikana. Suunnittelun lisäksi aikaa kannattaa varata suunnitelmien etukäteistoteutukseen. Aiheita retken teemaksi löytyy esimerkiksi sudenpentujen jäljistä, saduista tai vaikka partiotaidoista. Annamme akelan lisäksi luotsin olla mukana kuuntelemassa suunnitteluamme, häneltä voimme saada hyviä vinkkejä asian toteutukseen. Käymme retken jälkeen akelan kanssa tapahtuman lävitse ja keskustelemme siitä, miten retki meni ja mitä me opimme.               

Teemme sudenpennuille partiomaisen nukketeatteri-, pöytäteatteri- tai lasten teatteriesityksen. Mietimme yhdessä luotsin, lippukunnan akeloiden tai sudenpentuvastaavan kanssa esitykselle tavoitteen, jonka vuoksi esitys järjestetään. Varsinaisen esityksen suunnittelun lisäksi huolehdimme myös mainonnasta, esityspaikan varaamisesta ja muista vastaavista käytännön toimista. Luotsia voi käyttää apuna järjestelyissä. Esityksen jälkeen käytämme hetken aikaa tapahtuman arviointiin.                   

Opetamme sudenpennuille uuden asian. Otamme yhteyttä lippukunnan sudenpentuvastavaan tai akeloihin. Selvitämme, minkälaisen asian opettamiseen laumat kaipaavat apua. Suunnittelemme etukäteen, miten asian opetatte. Usein sama asia kannattaa käydä lävitse monella eri tavalla. Esimerkiksi merimiessolmua voi opetella monessa eri pisteessä vaikkapa tarinan avulla, snörenillä solmuja tehden, solmu-ukkelin askartelemalla ja solmuviestissä kisaamalla. Esittelemme suunnitelmamme etukäteen luotsille tai sudenpenturyhmän johtajalle. Käytämme myös opetustuokiomme jälkeen aikaa siihen, että arvioimme miten johtamistehtävämme onnistui.                                                                                                                  

Lisää vinkki

Liite