Samoaja kykenee suunnittelemaan ja toteuttamaan itselleen sopivan kokoisen vastuutehtävän retkellä tai leirillä.

Valikko

Vastuutehtävä leirillä tai retkellä


Tavoite:

Samoaja kykenee suunnittelemaan ja toteuttamaan itselleen sopivan kokoisen vastuutehtävän retkellä tai leirillä.

Kuvaus:

Samoaja huolehtii sovitusta tehtävästä leirillä tai retkellä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Itsensä johtamisen taidot Organisointitaidot Partiokulttuuri Retkeily Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.visiointitaidot
Kesto viikonloppu
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen
Teemat Kiusaaminen Metsä Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja johtaa suunnittelua ja huolehtii tarvittavista välineistä. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on auttaa samoajia löytämään itselleen sopivia johtamistehtäviä. Luotsi toimii tarvittaessa samoajan taustatukena hänen tehdessään johtamistehtävää.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Isona pienemmälle

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Valmistamme materiaalia leiriä varten. Pohdimme yhdessä leirinjohtajan kanssa, mitä tuo materiaali voisi olla. Voimme esimerkiksi tehdä leiripelejä vapaahetkiä varten, säveltää ja sanoittaa leirilaulun, suunnitella ja tehdä leirimerkit leirin osallistujille tai rakentaa leirin teemaan liittyvän leiriportin. Olemme riittävän ajoissa liikkeellä, jotta saamme materiaalin valmiiksi ennen leiriä. Luotsilta voimme tarvittaessa kysyä apua käytännön totetukseen esimerkiksi materiaalihankintoihin liittyen.           

Lievitämme sudenpentujen tai seikkailijoiden koti-ikävää. Myös tähän voi osittain valmistautua etukäteen miettimällä, mitkä keinot tepsivät pienen koti-ikäväpotilaan olon parantamiseen. Hyvä kikka on esimerkiksi ottaa leirille mukaan joku satukirja, jonka voi kaivella esiin tarpeen vaatiessa. Mietimme myös, millä sanoilla koti-ikävän kokijaa voisi lohduttaa. Voi olla, että emme pääse vielä seuraavalla leirillä kokeilemaan koti-ikävän poistamista, mutta kun tilanne tulee vastaan, tartumme rohkeasti toimeen.      

Suunnittelemme ja toteutamme leirin iltaohjelman, ohjelmallisen aamuherätyksen tai leirikasteen. Pohdimme yhdessä leirinjohtajan kanssa, mitä tuo ohjelmaosuus voisi olla. Otamme ohjelmaa suunnitellessa huomioon leirin muun ohjelman ja teeman, jotta ohjelma sopii leirin kokonaisuuteen. Muistamme kertoa suunnitelmista myös leirin muulle johtajistolle. Käytämme toteutuksen jälkeen aikaa myös ohjelman arviointiin.   

Osallistumme piirileirille palvelutehtävissä. Partiopiirit järjestävät säännöllisesti leirejä ja leirit kaipaavat tekijöitä. Palvelutehtävässä vastataan leirin tietystä osa-alueesta sovituin osin. Pesti voi olla esimerkiksi ohjelmapisteellä, muonituksessa, leirin huollossa tai viestinnässä. Pidämme huolen siitä, että meidät pestataan tehtävään riittävän hyvin (tiedän mitä minun tulee tehdä) ja että saamme tehdystä pestistä myös pestitodistuksen leirin jälkeen.                 

Lisää vinkki

Liite