Samoaja kykenee suunnittelemaan ja toteuttamaan itselleen sopivan kokoisen vastuutehtävän retkellä tai leirillä.

Valikko

Vastuutehtävä leirillä tai retkellä


Tavoite:

Samoaja kykenee suunnittelemaan ja toteuttamaan itselleen sopivan kokoisen vastuutehtävän retkellä tai leirillä.

Kuvaus:

Samoaja huolehtii sovitusta tehtävästä leirillä tai retkellä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Itsensä johtamisen taidot Organisointitaidot Partiokulttuuri Retkeily Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.visiointitaidot
Kesto viikonloppu
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen
Teemat Kiusaaminen Metsä Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja johtaa suunnittelua ja huolehtii tarvittavista välineistä. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on auttaa samoajia löytämään itselleen sopivia johtamistehtäviä. Luotsi toimii tarvittaessa samoajan taustatukena hänen tehdessään johtamistehtävää.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Isona pienemmälle

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Valmistamme materiaalia leiriä varten. Pohtikaa yhdessä leirinjohtajan kanssa, mitä tuo materiaali voisi olla. Voitte esimerkiksi tehdä leiripelejä vapaahetkiä varten, säveltää ja sanoittaa leirilaulun, suunnitella ja tehdä leirimerkit leirin osallistujille tai rakentaa leirin teemaan liittyvän leiriportin. Olkaa riittävän ajoissa liikkeellä, jotta saatte materiaalin valmiiksi ennen leiriä. Luotsilta voitte tarvittaessa kysyä apua käytännön totetukseen esimerkiksi materiaalihankintoihin liittyen.

Lievitän sudenpentujen tai seikkailijoiden koti-ikävää. Myös tähän voi osittain valmistautua etukäteen miettimällä, mitkä keinot tepsivät pienen koti-ikäväpotilaan olon parantamiseen. Hyvä kikka on esimerkiksi ottaa leirille mukaan joku satukirja, jonka voi kaivella esiin tarpeen vaatiessa. Mieti myös, millä sanoilla koti-ikävän kokijaa voisi lohduttaa. Voi olla, että et pääse vielä seuraavalla leirillä kokeilemaa koti-ikävän poistamista, mutta kun tilanne tulee vastaan, tartu rohkeasti toimeen.

Suunnittelemme ja toteutamme leirin iltaohjelman, ohjelmallisen aamuherätyksen tai leirikasteen. Pohtikaa yhdessä leirinjohtajan kanssa, mitä tuo ohjelmaosuus voisi olla. Ottakaa ohjelmaa suunnitellessa huomioon leirin muu ohjelma ja teema, jotta ohjelmanne sopii leirin kokonaisuuteen. Muistakaa kertoa suunnitelmistanne myös leirin muulle johtajistolle. Käyttäkää totetuksen jälkeen aikaa myös ohjelmanne arviointiin.

Osallistun piirileirille palvelutehtävissä. Partiopiirit järjestävät säännöllisesti leirejä ja leirit kaipaavat tekijöitä. Palvelutehtävässä vastaat leirin tietystä osa-alueesta sovituin osin. Pesti voi olla esimerkiksi ohjelmapisteellä, muonituksessa, leirin huollossa tai viestinnässä. Pidä huoli siitä, että sinut pestataan tehtävään riittävän hyvin (tiedät mitä sinun tulee tehdä) ja että saat tekemästäsi pestistä myös pestitodistuksen leirin jälkeen.

Lisää vinkki

Liite