Samoaja osaa käyttäytyä tilanteessa kuin tilanteessa etiketin mukaisesti ja kokee siten olonsa mukavaksi ja luontevaksi.

Valikko

Laatua käytökseen


Tavoite:

Samoaja osaa käyttäytyä tilanteessa kuin tilanteessa etiketin mukaisesti ja kokee siten olonsa mukavaksi ja luontevaksi.

Kuvaus:
Samoaja opettelee erilaisia hyvän käytöksen tapoja (esimerkiksi kättely, teitittely, takin pukeminen toiselle, käsikynkkä, small talk, puheiden pitäminen, skoolaus, silmiin katsominen, ”kiitos” ja ”anteeksi”). Samoaja harjoittelee myös ruokapöydän etikettiä (esimerkiksi pöydän kattaminen, syöminen eri aterimilla, juomalasit, kuka aloittaa syömisen, koska saa aloittaa syömisen)

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: itsensa-johtamisen-taidot Itsestä huolehtiminen Partiokulttuuri suomalainen-kulttuuri vuorovaikutustaidot
Johtamistaito: Itsensä johtamisen taidot Vuorovaikutustaidot
Kesto:
Kasvatustavoitteet: ihmissuhteet
Johtajan tehtävä:
Vartionohtajan tehtävänä on huolehtia aktiviteetin järjestämisestä ja valmisteluista.
Luotsin tehtävä:
Luotsin tehtävä on auttaa vartionjohtajaa tarvittaessa aktiviteetin suunnittelussa ja toteuttamisessa. Jos samoajat järjestävät ohjelmaa jonkin muun ryhmän kanssa, luotsi on yhteydessä ryhmien johtajiin ja sopii asiasta heidän kanssaan. Luotsi neuvoo samoajia eri etikettiasioissa tai pyytää paikalle henkilön, joka
tuntee etiketin hyvin.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Laatua elämään

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Järjestämme käytöskoulun seikkailijoille tai tarpojille. Käytöskoulutuksessa voi käydä läpi esimerkiksi kättelyyn, tervehtimiseen, pyytämiseen tai silmiin katsomiseen liittyviä asioita.

Järjestämme koloillassa tai retkellä juhlat, jotka noudattavat hyviä tapoja ja etikettiä. Pukeudumme juhliin hienosti, pyydämme esim. vaeltajavartiota tekemään ja tarjoilemaan meille ruuat, katamme ja koristelemme juhlatilan tyylikkäästi ja käyttäydymme juhlissa etiketin mukaisesti. Voimme kutsua juhliin ystävävartiomme toisesta lippukunnasta.

Pidän puheen omalle vartiolleni haluamastani aiheesta. Annamme toinen toisillemme rehellistä ja rakentavaa palautetta esiintymisestä.

Teitittelemme toisiamme yhden kokouksen ajan.

Katamme retkellä jokaiselle aterialle pöydän etiketin mukaisesti. Syömme retkellä ainakin kerran alku- ja pääruuan sekä pää- ja jälkiruuan. Noudatamme ruokailujen aikana etikettisääntöjä.

Opiskelemme puhelin-, tekstari-, netti- ja sähköpostietikettiä. Keksimme itsellemme näyttökokeen aiheesta.

Opettelemme pukeutumaan oikein eri tilanteissa. Harjoittelemme solmimaan kravatin ja rusetin. Osaamme pukeutua ainakin seuraaviin tilanteisiin: häät, mummon syntymäpäiväjuhlat, kaverin rippijuhlat, hautajaiset.

Lisää vinkki

Lisää liite