Samoaja osaa etsiä itselleen töitä ja toimia työhaastattelutilanteessa. Samoaja tietää oikeutensa työntekijänä.

Valikko

Laatua työelämään


Tavoite:

Samoaja osaa etsiä itselleen töitä ja toimia työhaastattelutilanteessa. Samoaja tietää oikeutensa työntekijänä.

Kuvaus:

Samoaja tutustuu työelämään ja siihen, miten töihin voi hakea.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka: muu sisällä
Taitoalueet: Esiintyminen Itsestä huolehtiminen Kansalaistaidot
Johtamistaito: Itsensä johtamisen taidot Vuorovaikutustaidot
Kesto: 10 min
Kasvatustavoitteet: ihmissuhteet itsetuntemus osaaminen-ja-ongelmanratkaisu yhteiskunnallinen-vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa kokous. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on keskustella samoajien kanssa työnhausta ja työelämästä. Luotsi voi kertoa omia kokemuksiaan ja antaa näin samoajille vinkkejä, miten kannattaa tai ei kannata toimia.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Laatua elämään

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Perehdymme työsopimukseen. Ne vartion jäsenet, joilla on jokin työsopimus, tuovat sen kokoukseen. Vertaillaan yhdessä työsopimuksia: Mitä asioita kaikissa työsopimuksissa on? Mitä asioita on jossain työsopimuksessa, mutta toisesta se puuttuu? Onko jotain, mitä ei ole kenenkään työsopimuksessa, mutta sen olisi hyvä olla siellä? Internetistä löytyy paljon erilaisia työsopimuspohjia, joista voi katsoa mallia. Myös ammattiliittojen nettisivuilta löytyy tietoa työsopimusasioista.

Harjoittelemme työhaastattelua. Miten työhaastatteluun kannattaa pukeutua? Miten työhaastatteluun kannattaa muuten valmistautua? Harjoittelemme työhaastattelua siten, että toinen parista on haastatteleva työnantaja ja toinen on työnhakija. Haastattelusimulaatiossa kannattaa harjoitella niitä haastaviakin kysymyksiä, joita työhaastattelussa saatetaan kohdata.

Etsimme kiinnostavia kesätyöpaikkoja esimerkiksi MOL:n sivuilta. Pohdimme yhdessä, mistä muualta työpaikkoja voi löytää. Kirjoitamme jokainen oman työhakemuspohjan. Luemme toistemme hakemusluonnoksia ja annamme palautetta ja vinkkejä siihen, miten erottautua lukuisten hakemusten joukosta.

Lisää vinkki

Lisää liite