Samoaja kehittää omia suunnistustaitojaan ja rohkaistuu haastamaan itsensä suunnistamalla oman mukavuusalueensa ulkopuolella.

Valikko

Suunnistus ja kartat


Tavoite:

Samoaja kehittää omia suunnistustaitojaan ja rohkaistuu haastamaan itsensä suunnistamalla oman mukavuusalueensa ulkopuolella.

Kuvaus:

Samoaja harjoittelee suunnistamista erilaisissa olosuhteissa ja erilaisissa tilanteissa. Samoaja valitsee toimintavinkeistä sellaisen, joka on hänelle entuudestaan vieras ja sopivan haastava.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Retkeily Rohkeus Suunnistus
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja hankkii tarvittavat kartat ja tiedottaa kaikkia samoajia siitä, missä ja milloin suunnistetaan ja mitä tarvitsee mukaan. Suunnistuksessa kannattaa hyödyntää mahdollisuuksien mukaan piirin suunnistuskisoja, paikallisten suunnistusseurojen iltarasteja tai alueen kiintorasteja. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa tarvittaessa karttojen hankkimisessa ja sopivan suunnistustapahtuman tai -maaston löytämisessä. Jos samoajat selvästi tarvitsevat koulutusta valitsemaansa suunnistusaiheeseen, luotsi etsii sopivan kouluttajan lippukunnasta tai suunnistusseurasta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Lähdetaan retkelle

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Harjoittelemme navigoimaan tai navigoimme uusissa olosuhteissa.  

Lisää vinkki

Liite