Samoaja ymmärtää Raamatun ja kristinuskon vaikutukset nykypäivän yhteiskunnassa.

Valikko

Raamattu ja populaarikulttuuri


Tavoite:

Samoaja ymmärtää Raamatun ja kristinuskon vaikutukset nykypäivän yhteiskunnassa.

Kuvaus:

Samoaja tutustuu Raamatun ja kristinuskon näkymiseen populaarikulttuurissa kuten musiikissa, musiikkivideoissa, sarjakuvissa ja elokuvissa. 

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Ulkona
Taitoalueet Katsomustaidot
Kesto 1-2 t
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja toimii luotsin apuna aktiviteetin toteuttamisessa. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on vetää aktiviteetti vartiolle ja johdattaa keskustelua harjoitusten purkutilanteissa. Jos aihe tuntuu luotsista vieraalta, hän pyytää mukaan asiaa tuntevan henkilön. Luotsi pitää huolta siitä, että keskusteluissa vallitsee turvallinen ympäristö ja kukin saa kertoa rauhassa omat näkemyksensä.  

Lisätiedot

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Yritämme keksiä mahdollisimman monta suomenkielistä nimeä, jotka eivät ole kristillistä alkuperää, kuten esimerkiksi Lumi ja Tuuli. Pohdimme ja tutkimme omien nimiemme historiaa. Minkälaisia ovat kristillisperäiset nimet? Mitä tarinoita on niiden takana? Miksi lapsille on haluttu antaa kristillisiä nimiä? Mitkä nimistä ovat Raamatusta?  

Tutustumme valtiollisen symboliikan kristillisiin elementteihin kuten lippuihin, vaakunoihin, valoihin, kunniamerkkeihin ja juhlapyhiin. Otamme selvää ja etsimme tietoa, mikä on esimerkiksi ristilipun tai EU:n lipun symboliikan takana tai miksi poliisin miekassa on kristillinen symboli? 

Tutustumme Toivakan kirkon maalauksiin tai teemme sinne retken. Pohdimme, mitä ajatuksia maalaukset meissä herättävät. Mitä arvelemme, miksi maalaukset ovat julkistettuaan herättäneet kohua? Tutkimme, mitä muita kohua aiheuttaneita uskonnollisia aiheita mediassa on esiintynyt.  

Tutustumme sarjakuvapiirtäjä Pertti Jarlan sarjakuvaan Heräämisopas. Pohdimme, miten sarjakuvassa näkyy Raamattu. Vaihtoehtoisesta voimme tutustua pilapiirtäjä Ville Rannan kuviin Kirkko ja me -lehdessä. Mikä sarjakuvassa loukkaa, mikä on ok? Miksi toiset kokevat taiteen loukkaavana ja miksi toiset eivät? 

Kuuntelemme Antti Tuiskun Valittu kansa –albumia, Happoradion Puhu äänellä jonka kuulen –laulua sekä Juice Leskisen Matteus, Markus, Luukas ja  -laulua. Pohdimme, mitä hengellisiä teemoja ja yhtymäkohtia Raamattuun musiikkivideoilta tai laulujen lyriikoista löydämme. Keskustelemme, mikä kappaleissa puhuttelee meitä eniten ja miksi. 

Lisää vinkki

Liite