Samoajan ennakkoluulot itselle vieraita maailmankatsomuksia ja kulttuureja kohtaan vähenevät.

Valikko

Toinen maailmankatsomus


Tavoite:

Samoajan ennakkoluulot itselle vieraita maailmankatsomuksia ja kulttuureja kohtaan vähenevät.

Kuvaus:

Samoajavartio tutustuu itselleen vieraaseen maailmankatsomukseen.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Katsomustaidot Moninaisuus
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Toisten kunnioittaminen
Teemat Kiusaaminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on valmistella vierailut ja ottaa luotsin avustuksella yhteyttä yhdessä sovittuihin tahoihin. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on auttaa vartionjohtajaa löytämään sopivia kohteita ja yhteyshenkilöitä. Lisäksi luotsi auttaa vartiota tarvittaessa valmistautumaan uuden kulttuurin kohtaamiseen.

Lisätiedot

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vierailemme meille vieraan uskontokunnan tilaisuudessa. Esimerkiksi paikallislehdistä ja netistä löytyy tietoa uskonnollista tilaisuuksista. Lähes kaikki tilaisuudet ovat avoimia, mutta suositeltavaa on ottaa yhteyttä tilaisuuden järjestäjään ja sopia samalla vierailun yhteyteen kyseisen uskonnon esittely. Samalla kannattaa myös ottaa selvää, miten tilaisuudessa kuuluu toimia.

Tutustumme islamiin. Olemme yhteydessä lähimpään islamilaiseen seurakuntaan. Pyydämme seurakunnan imaamia valitsemaan meille Koraanista muutamia kohtia. Jos vartiomme kokoontuu lähellä muslimiseurakunnan tiloja, voimme pyytää päästä vieraisille seurakunnan tiloihin. Jos asumme kauempana, tutustumme itsenäisesti imaamin meille valitsemiin kohtiin. Keskustelemme siitä, mitä ajatuksia tekstit herättävät ja jos Raamattu on meille tuttu, vertailemme Koraanin tekstejä Raamatun teksteihin. Mitä eroja ja yhtäläisyyksiä molemmissa kirjoituksissa on?

Viiden pyhän kirjan kierros. Lainaamme kirjastosta tai etsimme netistä viiden eri uskonnon pyhät kirjat, esimerkiksi Raamattu, Koraani, Tripitaka, Mormonin kirja ja Avesta. Etsimme teoksista ja niiden kertomuksista yhteneväisyyksiä ja eroavaisuuksia. Koulun uskonnonopettajilta tai muilta uskonnon kanssa työskenteleviltä voi pyytää apua sopivien tekstien löytämiseen. Pohjatietoa teosten syntyhistoriasta löytyy netistä. Halutessamme voimme myös tehdä niin, että jokainen vartiomme jäsen tutustuu yhteen kirjoista ja esittelee sen muille.

Teemme buddhalaiset rukousliput. Netistä löytyy useampia ohjeita rukouslippujen tekemiseen. Valmistamme rukousliput vartiollemme ja tutustumme samalla buddhalaiseen ajatusmaailmaan.

Lisää vinkki

Liite