Samoaja oppii uusia retkeilytaitoja ja ymmärtää ohjelman merkityksen retkeilyssä. Hän osaa keksiä ohjelmaa retkelle.

Valikko

Vaihtelua retkelle


Tavoite:

Samoaja oppii uusia retkeilytaitoja ja ymmärtää ohjelman merkityksen retkeilyssä. Hän osaa keksiä ohjelmaa retkelle.

Kuvaus:

Samoajavartion retkillä tehdään usein samat jutut, mutta vaihtelu virkistää. Retkelle saadaan helposti teema ja rakenne tekemällä jotain uutta ja samalla opitaan uusia retkitaitoja.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Metsässä Ulkona
Taitoalueet Luovuus Partiokulttuuri Retkeily
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Teemat Metsä
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on johtaa ryhmää valitsemaan omalle vartiolle sopiva toimintamuoto. Vartionjohtajan tehtävänä on luotsin ohjaamana järjestää sopiva aika ja paikka aktiviteetin toteutukselle. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartionjohtajaa aktiviteetin käytännön toteutuksessa sekä haastaa samoajia keksimään monipuolisia ja uusia retken toteutustapoja.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Meidän juttu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Järjestämme hiljaisuuden retriitin. Keksimme retriitille ohjelmaa itsensä kehittämiseen ja itsetutkiskeluun liittyen, mutta jätämme aikaa myös pysähtymiselle, mietiskelylle ja rauhoittumiselle. 

Vedämme yhdessä vartiomme kanssa viivottimella viivan karttaan. Tehtävänämme on kulkea viivaa pitkin. Viivasta saa poiketa maksimissaan 10 metriä. Purot, ojat, risukot, jyrkänteet; kaikista on vartiomme tehtävänä päästä yli. Haasteena on päästä mahdollisimman pitkälle rikkomatta sääntöä. Meidän kannattaa tutustua karttaan etukäteen, jotta voimme suunnitella varustuksen maaston ja esteiden mukaisesti. Muistamme kerätä säännöllisesti tuntemuksia, riemuja ja ärsytyksiä koko retken ajan ja sen jälkeen. Lähde: Scouterna

Tämän retken kulkusuunta arvotaan noppaa heittämällä. Lähtö voi olla kolota tai kämpältä ja retken kesto voi olla päivä tai yön yli. Retki on helppo toteuttaa esimerkiksi jollakin retkeilyalueella, jossa on paljon erilaisia reittivaihtoehtoja. Päiväretken kohteeksi puolestaan sopii naapurikaupunki, johon saa uutta ulottuvuutta etenemällä risteyksestä toiseen nopan ohjaamana.

Järjestämme kilpailun nuotioruoanlaitossa tai trangiakokkauksessa. Kisassa valmistetaan kolmen ruokalajin menu. Kilpailla voi yksilöinä tai pareittain, tuomari valitsee voittajan. Hyviä reseptejä löydätte esimerkiksi Retkiruokaoppaasta tai netistä hakusanoilla trangiaruoka, retkiruoka tai trangiaresepti.

Valmistamme saatavilla olevista materiaaleista oman majoitteen ja yövymme siinä. Majoitteen voi tehdä esimerkiksi luonnonmateriaaleista tai voitte koota oman yöpymispaikkanne lippukunnan kalustovajan vanhimmista kankaista.

Lisää vinkki

Liite