Samoaja oppii uusia retkeilytaitoja ja ohjelman merkityksen retkeilyssä. Hän oppii keksimään ohjelmaa retkelle.

Valikko

Vaihtelua retkelle


Tavoite:

Samoaja oppii uusia retkeilytaitoja ja ohjelman merkityksen retkeilyssä. Hän oppii keksimään ohjelmaa retkelle.

Kuvaus:

Samoajavartion retkillä tehdään usein samat jutut, mutta vaihtelu virkistää. Retkelle saadaan helposti teema ja rakenne tekemällä jotain uutta ja samalla opitaan uusia retkitaitoja.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka: muu retkellä
Taitoalueet: Luova ajattelu Partion taidot Retkeily Sosiaaliset taidot
Johtamistaito: Visiointitaidot
Kesto: 1 h
Kasvatustavoitteet: Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on johtaa ryhmää valitsemaan omalle vartiolle sopiva toimintamuoto. Vartionjohtajan tehtävänä on luotsin ohjaamana järjestää sopiva aika ja paikka aktiviteetin toteutukselle. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartionjohtajaa aktiviteetin käytännön toteutuksessa sekä haastaa samoajia keksimään monipuolisia ja uusia retken toteutustapoja.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Meidän juttu

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Oma majoite. Valmistamme saatavilla olevista materiaaleista oman majoitteen ja yövymme siinä. Majoitteen voi tehdä esimerkiksi luonnonmateriaaleista tai voitte koota oman yöpymispaikkanne lippukunnan kalustovajan vanhimmista kankaista.

Kokkisota. Järjestämme kilpailun nuotioruoanlaitossa tai trangiakokkauksessa. Kisassa valmistetaan kolmen ruokalajin menu. Kilpailla voi yksilöinä tai pareittain, tuomari valitsee voittajan. Hyviä reseptejä löydätte esimerkiksi Retkiruokaoppaasta tai netistä hakusanoilla trangiaruoka, retkiruoka tai trangiaresepti.

Sattumaretki. Tämän retken kulkusuunta arvotaan noppaa heittämällä. Lähtö voi olla kolota tai kämpältä ja retken kesto voi olla päivä tai yön yli. Retki on helppo toteuttaa esimerkiksi jollakin retkeilyalueella, jossa on paljon erilaisia reittivaihtoehtoja. Päiväretken kohteeksi puolestaan sopii naapurikaupunki, johon saa uutta ulottuvuutta etenemällä risteyksestä toiseen nopan ohjaamana.

Lisää vinkki

Lisää liite