Samoaja osaa tiedottamisen ja viestinnän perusteita lippukunnassaan. Hän käyttää eri sosiaalisen median kanavia partiosta kertomiseen.

Valikko

Vartio verkossa


Tavoite:

Samoaja osaa tiedottamisen ja viestinnän perusteita lippukunnassaan. Hän käyttää eri sosiaalisen median kanavia partiosta kertomiseen.

Kuvaus:

Samoajavartio näkyy ja kuuluu verkossa. Vartio miettii, mitä on hyvä julkaista, missä ja miten. Samoaja opettelee tiedottamisen ja viestinnän perusteita ja oppii kertomaan itsestään ja vartiostaan eri medioissa.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: Partiokulttuuri Viestintä vuorovaikutustaidot
Johtamistaito: Vuorovaikutustaidot
Kesto:
Kasvatustavoitteet: Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on johtaa ryhmää valitsemaan omalle vartiolle sopiva toteutusmuoto. Hän vastaa viime kädessä siitä, että tarvittavat toimenpiteet tulevat tehtyä. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartionjohtajaa aktiviteetin käytännön toteutuksessa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Meidän juttu

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Vertailemme suomalaista partiota jonkun muun maan partiotoimintaan. Pohdimme, miten suomalaisesta partiosta voi kertoa. Olemme yhteydessä partiolaisiin esim. Skypen, sähköpostin tai Facebookin kautta ja kerromme lippukunnastamme, ryhmästämme ja Suomen partiotoiminnasta.

Autamme lippukunnan www-sivuista vastaavaa päivittämään sivujen sisältöä tai ideoimme ja toteutamme sivuille uutta materiaalia. Jos lippukunnalta puuttuu nettisivut, tulevat hyvät ideat uusille sivuille tarpeeseen. Tarkoituksena on samalla opetella lippukunnan sivujen toimintaperiaatteita ja sivujen käyttöä.

Kirjoitamme ja kuvitamme ryhmän omaa blogia tai julkaisemme videoblogia. Blogin aiheena on hyvä olla tapahtuma, projekti tai teema, jolloin aiheita on helpompi keksiä ja blogi on johdonmukainen. Vinkkejä blogin tai vlogin aloittamiseen löytyy monilta nettisivuilta. Googlaamalla löytyy myös monien lippukuntien tai vartioiden omia blogeja.

Teemme retkestämme video- tai valokuvapäiväkirjan ja julkaisemme sen sopivaksi katsomassamme paikassa.

Lisää vinkki

Lisää liite