Samoaja osaa tiedottamisen ja viestinnän perusteita lippukunnassaan. Hän käyttää eri sosiaalisen median kanavia partiosta kertomiseen.

Valikko

Vartio verkossa


Tavoite:

Samoaja osaa tiedottamisen ja viestinnän perusteita lippukunnassaan. Hän käyttää eri sosiaalisen median kanavia partiosta kertomiseen.

Kuvaus:

Samoajavartio näkyy ja kuuluu verkossa. Vartio miettii, mitä on hyvä julkaista, missä ja miten. Samoaja opettelee tiedottamisen ja viestinnän perusteita ja oppii kertomaan itsestään ja vartiostaan eri medioissa.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri Viestintä Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on johtaa ryhmää valitsemaan omalle vartiolle sopiva toteutusmuoto. Hän vastaa viime kädessä siitä, että tarvittavat toimenpiteet tulevat tehtyä. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartionjohtajaa aktiviteetin käytännön toteutuksessa. Tarvittaessa luotsi tutustuttaa samoajia olemassa oleviin lippukunnan, piirin, keskusjärjestön ja muiden partiotahojen viestintäkanaviin.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Meidän juttu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Tutustumme partion viestintäohjeisiin. Mietimme, miten saamme omissa viestintäkanavissa partion näkymään realistisena ja positiivisena harrastuksena. Tarkastelemme myös lippukuntamme viestintää viestintäohjeiden valossa. Miten lippukuntamme on onnistunut esimerkiksi julkaisemissaan kuvissa?  

Autamme lippukunnan www-sivuista vastaavaa päivittämään sivujen sisältöä tai ideoimme ja toteutamme sivuille uutta materiaalia. Jos lippukunnalta puuttuu nettisivut, tulevat hyvät ideat uusille sivuille tarpeeseen. Tarkoituksena on samalla opetella lippukunnan sivujen toimintaperiaatteita ja sivujen käyttöä.

Vertailemme suomalaista partiota jonkun muun maan partiotoimintaan. Pohdimme, miten suomalaisesta partiosta voi kertoa. Olemme yhteydessä partiolaisiin esim. Skypen, sähköpostin tai Facebookin kautta ja kerromme lippukunnastamme, ryhmästämme ja Suomen partiotoiminnasta.

Teemme retkestämme video- tai valokuvapäiväkirjan ja julkaisemme sen sopivaksi katsomassamme paikassa.

Kirjoitamme ja kuvitamme ryhmän omaa instatiliä, blogia tai julkaisemme videoblogia. Aiheena on hyvä olla tapahtuma, projekti tai teema, jolloin sisältöä on helpompi keksiä. Vinkkejä aloittamiseen löytyy monilta nettisivuilta. Googlaamalla löytyy myös monien lippukuntien tai vartioiden omia viestintäkanavia.

Lisää vinkki

Liite