Samoaja kokee oivalluksen siitä, mihin hän todellisuudessa pystyy. Samoaja ymmärtää muiden ihmisten tuen ja rohkaisun merkityksen omassa pystyvyydessään.

Valikko

Fyysinen haaste


Tavoite:

Samoaja kokee oivalluksen siitä, mihin hän todellisuudessa pystyy. Samoaja ymmärtää muiden ihmisten tuen ja rohkaisun merkityksen omassa pystyvyydessään.

Kuvaus:

Samoaja haastaa itseään fyysisesti ja venyttää oman kehonsa rajoja turvallisessa ympäristössä. Samoaja saa tähän tukea omilta vartiolaisiltaan ja luotsilta.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Rohkeus
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on järjestää haaste yhdessä luotsin kanssa. Luotsin tehtävä: Luotsi toimii samoajan mentorina. Hän tukee samoajaa haasteen kohtaamisessa ja purkaa samoajien kanssa heidän kokemuksiaan vaikeista tilanteista. Luotsi varmistaa, että haaste on samoajille sopivan kokoinen. Luotsi auttaa vartionjohtajaa haasteen järjestämisessä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minä itse

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Osallistumme Jukolan/Venlojen viestiin. Kootkaa oma joukkue lippukuntanne tai alueen partiolaisista tai pyytäkää päästä mukaan paikallisen suunnistusseuran joukkueeseen. Harjoitelkaa suunnistustaitoa ja kohottakaa kuntoa ennen viestiä riittävän kauan.

Kokeilemme jotain jännittävää lajia, esim. benji-hyppy, laitesukellus, maastopyöräily, kalliokiipeily. Pyytäkää luotsilta apua aktiviteetin käytännön toteutukseen.

Teen useamman yön vaelluksen.

Osallistun nahkaliljavaellukseen eli vaellan 24 tunnin aikana 40 kilometriä. Pyytäkää luotsilta tai muulta aikuiselta apua turvallisen ja järkevän reitin suunnitteluun. Käyttäkää apuna myös netistä löytyviä valmiita reittilaskureita, jos voitte.

Suoritan Karhunhammas- tai Majavanhäntä-vaelluksen. Lisäohjeita merkkien tekemiseen löytyy PartioWikistä.

Lisää vinkki

Liite