Samoaja kokee olevansa itsevarmempi ja rohkeampi kuin aiemmin. Samoajan näkemys asioista laajenee ja hän osaa tarkastella asioita useammasta näkökulmasta.

Valikko

Henkinen haaste


Tavoite:

Samoaja kokee olevansa itsevarmempi ja rohkeampi kuin aiemmin. Samoajan näkemys asioista laajenee ja hän osaa tarkastella asioita useammasta näkökulmasta.

Kuvaus:

Samoaja tekee jotain itselleen henkisesti haastavaa, kohtaa pelkojaan ja rikkoo omia ennakkoluulojaan. Luotsin tehtävänä on varmistaa, että samoaja valitsee itselleen aidosti haastavan tehtävän toteutusvinkeistä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Rohkeus
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus
Teemat Kiusaaminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on järjestää haaste yhdessä luotsin kanssa. Luotsin tehtävä: Luotsi toimii samoajan mentorina. Hän tukee samoajaa haasteen kohtaamisessa ja purkaa samoajien kanssa heidän kokemuksiaan vaikeista tilanteista. Luotsi varmistaa, että haaste on samoajille sopivan kokoinen. Luotsi auttaa vartionjohtajaa haasteen järjestämisessä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minä itse

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Valitsemme jokainen itsellemme haasteen, jonka aikaraja on seuraavassa kokouksessa. Toteutamme haasteemme sopimamme aikarajan puitteissa . Valokuvaamme tai videoimme haasteemme ja esittelemme sen seuraavalla kerralla muulle ryhmällemme. Samalla voimme kertoa, miten haasteen toteuttaminen onnistui ja miten koimme haasteen tekemisen.

Keskustelemme vartiomme kanssa seksistä. Mitä odotuksia, mielikuvia, kokemuksia ja ennakkoluuloja siihen liittyy?  

Kohtaan pelkoni. Jokainen meistä valitsee yhden asian, jota pelkää. Vartiomme suunnittelee yhdessä, miten kohtaamme pelkomme. Esimerkiksi korkeanpaikankammoinen kiipeää lintutorniin, ötökkäpelkoinen pitelee kädessään hämähäkkiä, ahtaanpaikankammoinen ryömii luolaan. 

 

Lisää vinkki

Liite