Samoaja osaa rauhoittua kiireisen arjen keskellä. Hän löytää itselleen sopivan tavan hiljentyä ja pysähtyä. Samoaja osaa kunnioittaa toisen tarvetta ja tapaa hiljentyä.

Valikko

Minä hiljennyn


Tavoite:

Samoaja osaa rauhoittua kiireisen arjen keskellä. Hän löytää itselleen sopivan tavan hiljentyä ja pysähtyä. Samoaja osaa kunnioittaa toisen tarvetta ja tapaa hiljentyä.

Kuvaus:

Samoaja kokeilee erilaisia tapoja hiljentyä ja rauhoittua. Samoaja pysähtyy pohtimaan omaa elämäänsä ja mieltään askarruttavia asioita.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Katsomustaidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.visiointitaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa aktiviteetti. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartionjohtajaa aktiviteetin suunnittelussa ja käytännön järjestelyissä. Luotsi purkaa harjoituksen ja keskustelee samoajien kanssa siitä, miltä tuntui hiljentyä ja rauhoittua.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minä itse

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Hengitysharjoitus: Hengitämme hitaasti sisään ja ulos. Jokaisella hengityksellä laskemme kymmeneen ja sen jälkeen taaksepäin kymmenestä yhteen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1. Yksi sisään- ja yksi uloshengitys lasketaan yhdeksi hengitykseksi. Kun pääsemme takaisin yhteen, aloitetamme uudestaan alusta ja hengitämme uudestaan sisään. Harjoitusta jatketaan 5 minuutin ajan. Harjoituksen aikana ajatukset lähtevät helposti vaeltamaan. Jos jonkun meistä ajatukset lähtevät harhailemaan, palaa hän hengitysharjoitukseen, siihen kohtaan mihin luulee jääneensä. Kun olemme kokeilleet hengittämistä vähintään viiden minuutin ajan, käymme pienen purkukeskustelun seuraavien kysymysten avulla: Montako kertaa kukin pystyi laskemaan kymmeneen ja takaisin? Mitä muuta kukin ajatteli? Mihin ajatukset lähtivät? Pystyikö jokainen palauttamaan itsensä takaisin harjoitukseen vai annettiinko ajatusten mennä minne halusivat?

Lisää vinkki

Liite