Samoaja oppii pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta. Hän osaa pilkkoa tavoitteen pienempiin osiin ja arvioida etenemistään matkan varrella. Samoaja kokee onnistumisen ja palkitsevuuden tunteita, kun lopulta saavuttaa tavoitteen, ja saa siten lisämotivaatiota tulevaisuuden pitkiin projekteihin.

Valikko

Minä kehityn


Tavoite:

Samoaja oppii pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta. Hän osaa pilkkoa tavoitteen pienempiin osiin ja arvioida etenemistään matkan varrella. Samoaja kokee onnistumisen ja palkitsevuuden tunteita, kun lopulta saavuttaa tavoitteen, ja saa siten lisämotivaatiota tulevaisuuden pitkiin projekteihin.

Kuvaus:

Samoaja valitsee jonkin pitkän tähtäimen tavoitteen, jonka aikoo toteuttaa ja tekee realistisen suunnitelman tavoitteen saavuttamiseksi.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona Vesillä Vierailukohteessa
Taitoalueet Itsensä johtamisen taidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja johtaa vartion valitsemaan itselleen sopivan tavoitteen, joka toteutetaan joko vartiona tai jokainen henkilökohtaisesti. Vartionjohtaja tsemppaa ryhmän jäseniä sopivin väliajoin kohti tavoitetta. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on varmistaa, samoajat valitsevat itselleen sopivan kokoisen ja realistisen kehittymistavoitteen. Luotsi auttaa samoajia pilkkomaan lopullisen tavoitteen pienempiin osiin ja kannustaa samoajia matkalla kohti tavoitetta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minä itse

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Kehitämme itseämme johtajina. Teemme samoajille suunnatun johtajuuden itsearvioinnin ja mietimme sen perusteella, miten voisimme kehittää itsessämme niitä taitoja, jotka eivät vielä ole vahvuuksiamme. lataa liite

Harjoittelemme ryhmämme kanssa suunnistamista säännöllisesti noin puolen vuoden ajan esim. iltarasteilla tai suunnistusseuran järjestämässä suunnistuskoulussa, minkä jälkeen osallistumme suunnistuskilpailuihin.

Valmistaudumme “marathoniin”. Valitsemme tavoitteeksemme esimerkiksi Midnight Run:in, väriestejuoksun, triathloniin tai muun itsellemme sopivan urheilutapahtuman. Teemme suunnitelman, miten saavutamme tavoitteen ja harjoittelemme yksin ja yhdessä.

Kohotan kuntoani ennen vaellusta urheilemalla säännöllisesti puolen vuoden ajan. Teen itselleni tarkemman kirjallisen suunnitelman ja asetan itselleni pienempiä osatavoitteita. Sovin luotsin kanssa miten välitavoitteita tarkistetaan ja miten toimitaan sitten jos välitavoitetta ei saavuteta.

Kohotan yhden kouluoppiaineeni arvosanaa kaksi pykälää yhden lukuvuoden aikana. Teen itselleni tarkemman opiskelusuunnitelman ja asetan itselleni pienempiä osatavoitteita. Sovin itseni tai vanhempieni kanssa pienen palkinnon onnistumisesta.

Rahoitamme vartiomme kanssa jonkin projektin (esim. leirimatka ulkomaille) pelkän varainhankinnan avulla. Toteutamme useamman varainhankintaprojektin tavoitesumman saavuttamiseksi. Vinkkejä varainhankintaan kannattaa kysyä lippukunnan vanhemmilta johtajilta tai piirin työntekijöiltä. Suunnitelkaa varainhankinnallenne aikataulu ja tavoitteet sekä tarkempi vastuujako (esim. kuka vastaa mistäkin varainkeruuhankkeesta).

Osallistumme partiotaitojen SM-kilpailuihin ja harjoittelemme niitä varten puolen vuoden ajan. Kilpailuihin voi harjoitella esimerkiksi kutsumalla jonkun vanhan kisakonkarin kertomaan vinkkejä kisaa varten tai tekemällä vanhoja kisatehtäviä. Vanhojen kisojen tehtäväkäskyjä löytyy esimerkiksi googlaamalla. Kun kisojen tehtäväluettelo on ilmestynyt, kannattaa tutustua tarkemmin tehtäväluettelossa mainittuihin aihepiireihin.

Lisää vinkki

Liite