Samoaja tietää, mitä partiotoimintaa on lippukunnan ulkopuolella ja millaisia mahdollisuuksia on toimia erilaisissa partiopesteissä tulevaisuudessa. Samoaja osallistuu rohkeasti partiotoimintaan lippukunnan ulkopuolella.

Valikko

Lippukunnasta eteenpäin


Tavoite:

Samoaja tietää, mitä partiotoimintaa on lippukunnan ulkopuolella ja millaisia mahdollisuuksia on toimia erilaisissa partiopesteissä tulevaisuudessa. Samoaja osallistuu rohkeasti partiotoimintaan lippukunnan ulkopuolella.

Kuvaus:

Samoaja tutustuu alueelliseen partiotoimintaan ja partiopiiriinsä osallistumalla alueen yhteistyöprojektiin tai aluekokoukseen. Piirin toiminnasta voi tulla kertomaan esimerkiksi piirin pestissä toimiva lippukuntalainen tai piirin alueohjaaja, tai vartio voi vierailla piiritoimistolla.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Partiokulttuuri Vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja etsii yhdessä luotsin kanssa sopivan vierailukohteen tai tapahtuman vartiolle. Vartionjohtaja tiedottaa vartion jäsenille vierailun tai tempauksen ajankohdista ja huolehtii siitä, että jokaisella on kyyti vierailukohteeseen. Luotsin tehtävä: Auttaa vartionjohtajaa sopimaan ja järjestämään vartion vierailun tai vierailijan vartion luokse tai valitsemaan sopivan alueellisen projektin.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Osana yhteiskuntaa

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Osallistumme partio-ohjelman päivittämiseen keksimällä ja lähettämällä parhaita toteutusvinkkejä eri ikäkausien ohjelma-aktiviteetteihin partio-ohjelma.fi-sivuston kautta.

Seuraamme aktiivisesti piirin tai Suomen Partiolaisten vaaleja, tutustumme pesteihin ja ehdokkaisiin ja haastattelemme heitä / lähetämme heille kysymyksiä, jotka meitä askarruttavat.

Kutsumme piirin luottamustoimessa tai muussa piirin pestissä toimivan partiolaisen vierailemaan koloillassamme ja kertomaan pestistään ja partiopolustaan. Illan päätteeksi mietimme, millaisissa partiopesteissä voisimme nähdä itsemme tai toisemme kymmenen vuoden kuluttua.

Vierailemme piiritoimistolla. Tutustumme piirin toimintaan ja työntekijöihin vierailemalla piiritoimistolla tai kutsumalla piirin työntekijän vieraaksemme. Teemme kysymyksiä ja toimintaehdotuksia piirin työntekijälle etukäteen.

Alueellinen projekti. Jos samoajavartio toimii jo aktiivisesti oman lippukunnan rajojen yli, voimme järjestää alueen samoajille yhteistä toimintaa. Tapahtuma voi olla esimerkiksi Paintballpäivä, ravintolapäivä, retki kämpälle tai leffamaratooni. Voitte myös osallistua alueellisen tapahtuman tekemiseen, esimerkiksi sudenpentukisan rastimiehinä.

Osallistumme aluetapaamiseen ja tutustumme lippukuntien väliseen yhteistyöhön alueellaamme. Kokouksen jälkeen mietimme luotsin kanssa, miten alueellista yhteistyötä voisi parantaa samoajien näkökulmasta.

Lisää vinkki

Liite