Samoaja kokee olevansa osa maailmanlaajuista partioliikettä. Samoaja tietää partion kaksi maailmanjärjestöä ja osaa kertoa niiden tehtäviä.

Valikko

Partiolaisena maailmassa


Tavoite:

Samoaja kokee olevansa osa maailmanlaajuista partioliikettä. Samoaja tietää partion kaksi maailmanjärjestöä ja osaa kertoa niiden tehtäviä.

Kuvaus:

Samoja tutustuu maailmanjärjestöihin ja tietää pääpiirteissään, mitä toimintaa maailmanjärjestöt tarjoavat.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona
Taitoalueet Kansainvälisyys Partiokulttuuri
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartion johtaja valitsee vartion kanssa sopivan toteutusvinkin ja valmistelee koloillan tutustumalla sivustoihin ennakkoon. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartionjohtajaa aktiviteetin järjestämisessä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Osana yhteiskuntaa

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Osallistumme JOTA-JOTI-tapahtumaan lokakuussa ja tutustumme partiolaisiin ympäri maailman. Tapahtuma järjestetään vuosittain lokakuun kolmas viikonloppu. Lisätietoa tapahtumasta löydät sen nettisivuilta.

Suomeen tulee vuosittain paljon ulkomaalaisia partiolaisia. Heihin voi saada yhteyden esimerkiksi Facebookin kautta. Kutsumme heidät lippukunnan leirille tai järjestämme heidän kanssa yhteisen tapahtumapäivän.

Osallistun lippukunnan, piirin tai keskusjärjestön järjestämälle leirimatkalle ulkomaille. Keskusjärjestön järjestämiä leirimatkoja on listattuna sivulle www.leirimatkalle.partio.fi. Etsin itselleni sopivan leirimatkan ja huolehdin ilmoittautumisesta yksin tai yhdessä mukaan lähtevien kaverien kanssa. Keräämme leirimaksuun tarvittavia rahoja erilaisilla talkoilla. Partiomatkoille voi myös hakea avustuksia eri säätiöistä. Raportoimme leiriltä tai viimeistään sen jälkeen lippukunnan viestintäkanaviin.

Tutustumme vartiomme kanssa WOSM:n tai WAGGGS:n nettisivuihin. Etsimme niistä tietoa siitä, mitä maailmanjärjestöt tekevät. Vartionjohtaja voi pitää tietokilpailun, jossa vastataan sellaisin kysymyksiin, joihin nettisivuilta löytyy vastaus.

Kutsumme koloiltaamme mukaan partion kansainvälisiä asioita tuntevan henkilön, esimerkiksi piirin kv-luottiksen, partiokodissa työskennelleen lippukuntalaisen tai ulkomaille leirireissuja tehneen. Haastattelemme vierastamme ja selvitämme niitä mahdollisuuksia, joita maailmanjärjestöt ovat hänelle käytännössä tarjonneet.

Valitsemme jonkun WOSM:n tai WAGGGS:n nettisivuilla esitellyistä aktiviteeteista ja toteutamme sen vartiomme kanssa. Valmistamme siitä Suomen oloihin sopivan suomenkielisen version. Lähetämme vinkkimme partio-ohjelma.fi -sivustolle.

Osallistun WOSM:n järjestämälle maailmanjamboreelle tai kutsumme koloiltaamme maailmanjamboreelle osallistuneen partiolaisen kertomaan ja näyttämään kuvia tapahtumasta. Pyytäkää häntä kertomaan erityisesti niistä asioista, jotka koko maailmanjärjestön leirillä ovat eri tavalla kuin vain jonkun maan omalla jamboreella.

Lisää vinkki

Liite