Samoajavartio osaa valmistautua kisoihin hyvin. Heillä on hallussa kisoissa tarvittavat tiedot ja taidot siinä määrin kuin niitä on mahdollista etukäteen ennakoida.

Valikko

Kisatehtävät


Tavoite:

Samoajavartio osaa valmistautua kisoihin hyvin. Heillä on hallussa kisoissa tarvittavat tiedot ja taidot siinä määrin kuin niitä on mahdollista etukäteen ennakoida.

Kuvaus:

Vartio kertaa tarpeellisia tietoja ja taitoja ennen kisoja. Vartio tutustuu kilpailun kilpailukutsuun, tehtäväluetteloon ja ennakko-ohjeeseen.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.organisointitaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on johtaa vartiota valmistelutyössä ja huolehtia siitä, että kaikki tarvittava tulee tehtyä ennen kisaa. Vartionjohtaja tuo mukanaan kilpailun ennakko-ohjeen. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on ohjata samoajia ilmoittautumaan kisoihin ajoissa sekä tarvittaessa ohjata lukemaan kisamateriaaleja. Luotsi käy samoajien kanssa läpi tehtäväluettelon ja antaa heille tarvittaessa koulutusta kisatehtäviä ajatellen. Luotsi varmistaa, että samoajat ovat ottaneet kaiken tarvittavan huomioon ennen kisoihin lähtemistä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Partiotaitokilpailut

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Pyydämme luotsimaan järjestämään meille harjoituskisat, joissa tutustumme erilaisiin kisatehtäviin ja harjoittelemme “oikeita” kisatehtäviä ennen kisoja. Kisatehtäviä löytää täältä ja niitä voi kysyä oman piirin kisaryhmältä. 

Luemme SP:n Kisavartion opas -materiaalin ja valmistaudumme sen avulla kilpailuihin.

Tutustumme kisojen tehtäväluetteloon ja arvuuttelemme, mitä taitoja kisoissa vaaditaan. Jaamme kisoja varten opeteltavat taidot kisavartion jäsenten kesken. Kukin perehtyy kyseiseen taitoon kotona ja opettaa taidon muille koloillassa. Taitojen opetteluun kannattaa varata useampi koloilta aikaa, jos vain mahdollista.

Sovimme kisavartiolle ryhmän sisäiset pelisäännöt, eli kuka tekee mitäkin ja miten tehtäviä tehdään. Kenen vahvuuksia voidaan parhaiten hyödyntää kyseisessä tehtävässä ja miten toiminta rasteilla on loogista, kuka johtaa, kuka toteuttaa ja kuka vahtii ajan kulua? Sopikaa myös, kuka ilmoittaa vartion rastille ja rastilta pois. Listaamme omia vahvuuksiamme ja heikkouksiamme kisatilanteessa ja mietimme, miten pärjäämme parhaiten.

Lisää vinkki

Liite