Vartio oppii valmistautumaan seuraaviin kisoihin paremmin ja kehittää toimintaansa kisatilanteessa. Vartio oppii lukemaan tehtäväkäskyt erityisen huolellisesti ja huomaamaan kaikki pienetkin ohjeistukset. Vartio huomaa missä toimittiin hyvin ja missä olisi voinut toimia toisin.

Valikko

Kisojen jälkipuinti


Tavoite:

Vartio oppii valmistautumaan seuraaviin kisoihin paremmin ja kehittää toimintaansa kisatilanteessa. Vartio oppii lukemaan tehtäväkäskyt erityisen huolellisesti ja huomaamaan kaikki pienetkin ohjeistukset. Vartio huomaa missä toimittiin hyvin ja missä olisi voinut toimia toisin.

Kuvaus:

Vartio keskustelee kilpailujen jälkeen omassa koloillassaan kisoista ja omasta valmistautumisesta kisoihin. Vartio pohtii omaa suoritustaan kisoissa ja sitä miten vartio toimi vartiona. Vartio käy tehtävät läpi ja miettii, miten toimi ja olisiko toisenlainen toiminta tuonut erilaisen lopputuloksen. Samoajat miettivät myös kilpailuvarusteitaan.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka: Kolo
Taitoalueet: Kisat Partion taidot
Johtamistaito: Itsensä johtamisen taidot
Kesto: 2 iltaa
Kasvatustavoitteet: osaaminen-ja-ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja tuo kokoukseen kisojen tehtäväkäskyt, tulokset ja mahdolliset oikeat vastaukset tehtäviin. Hän nostaa esille aiheita, joista keskustellaan. Hän johtaa puhetta ja huomio, että kaikki saavat sanoa mielipiteensä. Vartionjohtaja varmistaa, että asiat kirjataan muistiin ja tallennetaan seuraavaa kilpailua varten. Luotsin tehtävä: Luotsi seuraa tarvittaessa keskustelua ja varmistaa, ettei ketään syytellä vaan pohdinta keskittyy siihen, missä meni hyvin ja missä voi parantaa. Luotsi voi myös nostaa esille asiota pohdittavaksi. Varsinkin, jos kisat eivät ole menneet kovin hyvin, luotsin tehtävänä on purkaa kisakokemus yhdessä samoajien kanssa, käydä läpi mitä tulevaisuudessa voisi tehdä toisin ja siten saada samoajille kisoista positiivinen kokemus, jotta samoajat voisivat tulevaisuudessakin innostua lähtemään kisoihin.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Partiotaitokilpailut

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Järjestämme vartion yhteisen saunaillan/nuotiohetken tms. jonka aikana puhumme kilpailusta, käymme läpi mieltä painavia asioita ja kertaamme kisatapahtumia. Muistelemme erityisesti niitä hetkiä, kun onnistuimme jossakin tehtävässä.

Kokeilemme tehdä ei-niin-hyvin-onnistuneen kisatehtävän uudelleen kololla. Voimme esimerkiksi kokeilla tehdä tehtävän paremmilla ennakkotiedoilla, soveltuvammilla välineillä tai paremmalla työnjaolla. Pyydämme luotsia auttamaan tarvittaessa materiaalien hankinnassa.

Listaamme yhdelle paperille ne vartion yhteiset varusteet, jotka meillä oli mukana. Toiselle paperille listaamme kisoissa mukana olleet henkilökohtaiset varusteet. Pohdimme, mitä varusteita olisi voinut jättää kokonaan pois. Lisäämme listoihin ne varusteet, jotka taas olisi ollut hyvä olla mukana. Säilytämme varustelistat tulevaisuuden kisoja varten.

Lisää vinkki

Lisää liite