Samoaja ylittää omia rajojaan osallistumalla itselleen sopivan haastavaan partiotaitokilpailuun. Samoaja saa uusia kokemuksia partiotaitokisoista ja oppii, miten kisoissa kannattaa toimia.

Valikko

Osallistumme syys- ja/tai kevätpartiotaitokilpailuihin


Tavoite:

Samoaja ylittää omia rajojaan osallistumalla itselleen sopivan haastavaan partiotaitokilpailuun. Samoaja saa uusia kokemuksia partiotaitokisoista ja oppii, miten kisoissa kannattaa toimia.

Kuvaus:

Samoajavartio osallistuu piirin syys- tai kevätpartiotaitokilpailuihin.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Metsässä
Taitoalueet Partiokulttuuri Retkeily Suunnistus
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto viikonloppu
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Osaaminen ja ongelmanratkaisu Ryhmässä toimiminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä on ilmoittaa kisavartio kilpailuihin. Hän varmistaa, että kaikilla kisoihin lähtijöillä on tieto, mihin aikaan ja mistä kisoihin lähdetään. Vartionjohtajan tehtävänä on huolehtia, että kisoissa on kaikki tarvittavat tarvikkeet mukana ja ne on jaettu painon mukaan tasan kisavartion jäsenten kesken. Luotsin tehtävä: Luotsi kannustaa ja rohkaisee samoajia osallistumaan partiotaitokilpailuihin. Luotsi auttaa samoajia arvioimaan, mikä olisi heille sopivan haastava partiotaitokilpailu. Hän varmistaa, että samoajat ilmoittautuvat kilpailuihin ajoissa. Luotsi neuvoo samoajia tarvittaessa valmistautumisessa ja auttaa kisavarusteiden hankkimisessa. Luotsi auttaa samoajia kyytien järjestämisessä kisapaikalle ja pois kisapaikalta. Hän toimii samoajien tsempparina ennen ja jälkeen kisojen. Varsinkin, jos kisat eivät ole menneet kovin hyvin, luotsin tehtävänä on purkaa kisakokemus yhdessä samoajien kanssa, käydä läpi mitä tulevaisuudessa voisi tehdä toisin ja siten saada samoajille kisoista positiivinen kokemus.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Partiotaitokilpailut

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Osallistumme rastihenkilöinä syys- tai kevätkisoihin. Osallistumme etukäteen rastihenkilökouksiin sekä rastin valmisteluun. Huolehdimme sovitusti rastitehtävästämme kisapäivänä. Tarjoudumme rohkeasti rastimiehiksi, vaikka kisajärjestäjänä toimii joku muu kuin oma lippukuntamme.  

Tietoja erilaisista partiotaitokilpailuista löytyy muun muassa piirin nettisivuilta, lehdestä sekä toimintakalenterista.

Lisää vinkki

Liite