Samoaja ylittää omia rajojaan osallistumalla itselleen sopivan haastavaan partiotaitokilpailuun. Samoaja saa uusia kokemuksia partiotaitokisoista ja oppii, miten kisoissa kannattaa toimia.

Valikko

Osallistumme talvi- ja/tai SM-partiotaitokilpailuihin


Tavoite:

Samoaja ylittää omia rajojaan osallistumalla itselleen sopivan haastavaan partiotaitokilpailuun. Samoaja saa uusia kokemuksia partiotaitokisoista ja oppii, miten kisoissa kannattaa toimia.

Kuvaus:

Samoajavartio osallistuu talvimestaruuskilpailuihin tai SM-kilpailuihin. 

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Metsässä
Taitoalueet Ensiapu Kädentaidot Luovuus Partiokulttuuri Retkeily Suunnistus Vuorovaikutustaidot
Kesto viikonloppu
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus Luontosuhde Osaaminen ja ongelmanratkaisu Ryhmässä toimiminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä on ilmoittaa kisavartio kilpailuihin. Hän varmistaa, että kaikilla kisoihin lähtijöillä on tieto, mihin aikaan ja mistä kisoihin lähdetään. Vartionjohtajan tehtävänä on huolehtia, että kisoissa on kaikki tarvittavat tarvikkeet mukana ja ne on jaettu painon mukaan tasan kisavartion jäsenten kesken. Luotsin tehtävä: Luotsi kannustaa ja rohkaisee samoajia osallistumaan partiotaitokilpailuihin. Luotsi auttaa samoajia arvioimaan, mikä olisi heille sopivan haastava partiotaitokilpailu. Hän varmistaa, että samoajat ilmoittautuvat kilpailuihin ajoissa. Luotsi neuvoo samoajia tarvittaessa valmistautumisessa ja auttaa kisavarusteiden hankkimisessa. Luotsi auttaa samoajia kyytien järjestämisessä kisapaikalle ja pois kisapaikalta. Hän toimii samoajien tsempparina ennen ja jälkeen kisojen. Varsinkin, jos kisat eivät ole menneet kovin hyvin, luotsin tehtävänä on purkaa kisakokemus yhdessä samoajien kanssa, käydä läpi mitä tulevaisuudessa voisi tehdä toisin ja siten saada samoajille kisoista positiivinen kokemus. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Partiotaitokilpailut

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Osallistuminen talvi- tai SM-kisoihin rastihenkilönä. Osallistumme ennen kisaa rastihenkilökoulutuksiin ja kannamme kisapäivänä ja sitä ennen vastuumme omasta tehtävästämme.  

Tietoja erilaisista partiotaitokilpailuista löytyy muun muassa piirin nettisivuiltalehdestä sekä tapahtumakalenterista. 

Lisää vinkki

Liite