Samoaja tutustuu ikäkaudelleen suunnattuihin tapahtumiin. Hän saa tietoa tapahtumista ja ilmoittautuu mukaan. Samoaja innostuu ikäkaudelle suunnatuista tapahtumista.

Valikko

Tarjontaan tutustumassa


Tavoite:

Samoaja tutustuu ikäkaudelleen suunnattuihin tapahtumiin. Hän saa tietoa tapahtumista ja ilmoittautuu mukaan. Samoaja innostuu ikäkaudelle suunnatuista tapahtumista.

Kuvaus:

Samoaja tutustuu alueen, piirin ja keskusjärjestön toimintakalentereihin oman ikäkautensa tapahtumien osalta ja harjoittelee käyttämään voimassaolevaa ilmoittautumistapaa.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja hankkii tai tutustuu etukäteen toimintakalentereihin ja esittelee ne muulle vartiolle. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on auttaa samoajaa löytämään itselleen sopivia samoajatapahtumia. Luotsin tehtävänä on vastata samoajaa askarruttaviin kysymyksiin samoajatapahtumiin liittyen tai välittää kysymykset eteenpäin henkilölle, joka osaa niihin vastata.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Samoajatapahtuma

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Valitsemme kukin yhden samoajatapahtuman ja esittelemme sen muulle vartiolle. Esittelyssä kerromme tarkemmin tapahtuman ohjelmasta, kohderyhmästä ja paikasta sekä perinteistä. Esittely voi olla suullinen mainospuhe, mainosvideo tai paperille koottu mainos. Esittelyjä varten koloiltaan voi kutsua mukaan kokeneemman samoajan tai vaeltajan, jolla on kokemusta ikäkauden tapahtumista. Tietoa menneistä tapahtumista löytyy myös netistä tai sitä voi kysellä muiden lippukuntien partiolaisilta.

Ilmoittaudumme yhdessä tapahtumaan. Harjoittelemme oman ID-tunnuksen käyttämistä Kuksassa ja tutustumme Kuksan ilmoittautumisjärjestelmään ilmoittautumisen yhteydessä. Käymme samalla tarkistamassa, että omat yhteystietommovat oikein Kuksassa. 

Kerron ei-vielä-partiolaiselle kaverilleni tai kavereilleni tulevasta samoajatapahtumasta somessa tai kasvokkain. Kerron esimerkiksi, mikä tapahtuman idea on, missä se pidetään, kuinka suuri tapahtuma suunnilleen on, miten kauan tapahtuma kestää, mitä tapahtumassa tehdään ja miten tapahtumaan tarvitsee valmistautua etukäteen. Samalla mainostan partiota ja yritän innostaa kaverini mukaan joko kyseiseen tapahtumaan tai muuten partioon.

Valmistaudumme tapahtumaan miettimällä, miten meidän vartio näkyy ja kuuluu tapahtumassa. Suunnittelemme ja toteutamme yhtenäisen asun, huudon tai vastaavan, josta meidät tunnistetaan myös tapahtuman jälkeen.

Ennen tapahtumaa kuvaamme itsestämme kertovan videon tai kuvasarjan ja julkaisemme sen tapahtuman some-viestinnässä tai nettisivuilla.

Otamme SP:n, oman piirimme ja oman alueemme sekä lähilippukuntiemme somet seurantaan ja seuraamme, mitä tapahtumia samoajille on tulossa. 

Lisää vinkki

Liite